Blog

30.10.2014
12:51

Listopad, měsíc mužů s velkým M

Listopad není jen měsícem kvality, ale i měsícem knírů. Celá kampaň je pod hlavičkou světového hnutí Movember, které vzniklo v roce 2003 v Austrálii a jeho hlavním cílem je kromě zisku finančních prostředků, zvýšit povědomí o rakovině prostaty a varlat. Tolik stručná oficiální anotace.

Nyní trochu osobnější tón. Rád se této akce zúčastňuji. S několika kamarády vytvoříme tým a každý rok se na začátku listopadu setkáváme na společném fotografování. Pohnutky, které nás spojují nad společnou věcí, jsou různé, ale nosným tématem je to, které je uvedené v druhé větě příspěvku. Každý rok se snažíme, aby se náš klub rozrostl o nové členy. Někdy se to podaří, jindy ne. Někdo si stěžuje, že mu vousy nerostou, což u dospělého muže vyznívá trochu absurdně a někdo se vymluví na to, že mu to nedovolí manželka, což u dospělého muže zní ještě absurdněji.

Mí kamarádi mají o něco snazší pozici. Celý rok si více či méně tváře holí. Ne tak já. Od roku 1994 nosím pod nosem a na bradě kreaci a la vajíčko, takže si na začátku listopadu připadám jako nahý v trní. Navíc hbité ruce navyklé na holení tváře, při holení brady, vypovídají službu a holítko se barví do ruda. Situace se však po týdnu zlepší. Ruce si na holení brady navyknou, pod nosem začne rašit nový kožíšek a já už si připadám, alespoň částečně ve své kůži. Movember s sebou nese také spousty zábavy a setkávání. Je to prostě měsíc mužů s velkým M, a je dobře, že je nás čím dál víc.

Příjemné podzimní dny přeje

Ivo Überall
Ústav klinické a molekulární patologie

 

 

  •  
  • 1 Komentář(e)
  •  
Jerzy Łak
04.11.2014
09:49
Foto

Nezapomeňte na konci měsíce sem dát i Vaši fotku:).

Pro komentování musíte být přihlášeni.Přihlaste/zaregistrujte se

zpět