Zdenka Papoušková povede od soboty právnickou fakultu

Rektor Jaroslav Miller předal jmenovací dekret nové děkance ve středu ve své pracovně.
Foto: Eva Hrudníková
čtvrtek 21. ledna 2016, 07:00 - Text: Eva Hrudníková

Rektor Jaroslav Miller včera krátce po poledni předal jmenovací dekret nové děkance právnické fakulty Zdence Papouškové. Funkce se ujme v sobotu 23. ledna. Papoušková bude v pořadí pátou osobností, druhou ženou, která fakultu v novodobé historii povede.

Podle rektora splnila Zdenka Papoušková veškeré podmínky pro jmenování. „Věřím, že navážete na práci vaší předchůdkyně, samozřejmě s přihlédnutím k vašim prioritám. Přeji vám hodně úspěchů a těším se na naši spolupráci,“ řekl při předávání dekretu rektor. První úkol, který na novou děkanku čeká, bude jmenování nových proděkanů a organizace práce na jejich úsecích. „K mému návrhu jmenovat proděkany se musí ještě vyjádřit senát. Ten zasedne na fakultě v pondělí,“ vysvětlila Papoušková. V krátké době bude také jmenovat reakreditační komisi kvůli magisterskému studijnímu programu.

Papoušková nahradí ve funkci děkanky Milanu Hrušákovou. Té nyní končí druhé funkční období, a proto již znovu kandidovat nemohla. Fakultu však neopouští. Zůstane plnohodnotným členem katedry soukromého práva a civilního procesu.

Akademický senát právnické fakulty zvolil Zdenku Papouškovou, proděkanku pro vědu a výzkum a doktorský studijní program, děkankou vloni 14. října. Senátoři tehdy vybírali ze dvou kandidátů. Druhým navrženým byl Michal Bartoň z katedry ústavního práva. Papoušková bude fakultu řídit čtyři roky. Od roku 1991 se v jejím čele vystřídali čtyři děkani — Miroslav Liberda, Jiří Blažek, Michal Malacka a končící Milana Hrušáková.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.