Právnický seznamovák: Informace, hry i návštěva děkanky

Právnický seznamovák trval tři dny a konal se v Češkovicích nedaleko Blanska.
Fotogalerie: ELSA Olomouc
čtvrtek 22. září 2016, 14:30 - Text: Eva Hrudníková

Pro padesát studentů prvního ročníku Právnické fakulty Univerzity Palackého jsou začátky na akademické půdě snazší. Už znají část svých spolužáků. Setkali se s děkankou fakulty. Vědí, k čemu je možné použít ISIC, co je to STAG nebo jak fungují právní kliniky. Za svůj náskok vděčí studentskému spolku ELSA Olomouc, který pro ně připravil třídenní Právnický seznamovák.

Kurz se uskutečnil v rekreačním středisku Vyhlídka v Češkovicích nedaleko Blanska. „Zájem prváků letos předčil naše očekávání. Z kapacitních důvodů jsme museli několik přihlášek odmítnout,“ řekl prezident ELSA Olomouc Daniel Pospíšil. Studenti odjížděli na kurz s velkým očekáváním. „Těším se. Jedu si hlavně pro kontakty na své spolužáky. Chci je poznat, ještě než začne výuka. Na přednáškách a seminářích už budeme řešit každý své studijní záležitosti,“ řekl Tobiáš Burián. Jeho spolužačka Petra Mazancová si zase jela pro informace, které jí usnadní výuku a pomohou se zorientovat v Olomouci.

Na účastníky čekal v Češkovicích nabitý a zároveň pestrý program. „Chtěli jsme po nich, aby například vymysleli nejlepší zákon pro všechny a poté si jej obhájili před ostatními. Napodobovali právnické profese, v jiné hře zase hledali vraha a určovali vražednou zbraň. Vyzkoušeli si argumentační moot court,“ vyjmenoval Daniel Pospíšil. Za studenty také na několik hodin přijela děkanka Zdenka Papoušková a proděkan pro bakalářský a magisterské studijní programy Maxim Tomoszek. „Nováčci tak dostali jedinečnou možnost ptát se na cokoliv, co je zajímalo nejen ohledně studia,“ dodal Daniel Pospíšil. Letošní kurz pak označil za nejpovedenější.

ELSA Olomouc pořádala Právnický seznamovák již potřetí. Do prvních ročníků se na Právnické fakultě Univerzity Palackého zapsalo více než 350 studentů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.