Vítězství v literární právnické soutěži vyslalo studentku na jedinečnou stáž

Ilustrační foto: Imrich Veber
středa 3. června 2015, 14:07 - Text: Velena Mazochová

Studentka olomoucké právnické fakulty Lucie Seidlová se stala jednou z vítězek literární soutěže pro studenty práv o nejlepší esej, kterou vyhlásila mezinárodní advokátní kanceláří TaylorWessing e|n|w|c Advokáti. V její bratislavské pobočce bude mít zároveň možnost absolvovat měsíční pracovní stáž.

Třetí ročník soutěže určil soutěžícím téma Odpovědnost jednatelů v České republice v teorii a praxi. Studentské práce se věnovaly teoretické a praktické odpovědnosti představenstev společností v Česku nebo právním a mimosoudním aspektům jejich odpovědnosti za škody způsobené společnostem, ve kterých působí.

„Tématu jsem se pokusila zhostit, jak nejlépe jsem mohla. Bylo pro mě velkým překvapením, že se má práce líbila. Nebyla to však pro mne lehké, protože v době psaní eseje jsem za sebou měla pouze jeden semestr práva obchodních korporací,“ objasnila studentka druhého ročníku olomouckých práv Lucie Seidlová.

Soutěž měla nově jako podmínku aktivní znalost anglického i německého jazyka na profesionální úrovni právní praxe. „Zvolila jsem němčinu a v německém jazyce pak probíhalo i ústní kolo soutěže,“ doplnila Seidlová.

Z jedenácti přihlášených prací vybrala odborná porota další tři vítězné eseje studentů právnických fakult v Praze a v Brně. Ocenění autoři zároveň získali ojedinělou příležitost vyzkoušet si měsíční advokátní praxi v pobočkách TaylorWessing v Praze, Bratislavě, Budapešti a Varšavě.

Výhra byla pro Seidlovou velkou motivací k účasti v soutěži. „Mít možnost zjistit, jak vlastně funguje práce v jedné z předních mezinárodních advokátních kanceláří a možnost zapojit se do ní z pozice stážistky, byla pro mne lákavá,“ potvrdila vítězka. Soutěže se ale ráda zúčastnila bez ohledu na její výsledek. „Jsem velkým příznivcem podobných mimoškolních aktivit – věřím, že vše navíc, co během svých vysokoškolských let děláme, se zúročí. Jde o cenné zkušenosti do praxe. Tím spíše, když má naše snaha i nějaké příjemné výsledky,“ ujistila Seidlová.

Nové zkušenosti bude sbírat v kanceláři TaylorWessing v Bratislavě. „Na stáž se těším, i když mě už teď trochu přepadá nervozita. Doufám, že budu moci být alespoň trochu nápomocna,“ dodala Seidlová.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.