Vánoční burza na právech vynesla 33 tisíce korun

Nejvyšší aukční cenu vynesl zážitkový poukaz Zkoulej to s trestňáky.
Fotogalerie: Martina Konečná, Sabina Čamdžićová a Velena Mazochová
čtvrtek 18. prosince 2014, 08:04 - Text: Velena Mazochová

Přesně 33 452 korun obdrží nezisková organizace Dejme dětem šanci od studentů, zaměstnanců a akademiků právnické fakulty, kteří se v úterý zúčastnili fakultní Vánoční burzy. Vyvrcholením dobročinné akce byla aukce, v níž byl nejvýše vydražen bowlingový večer s pedagogy. 

„Za nejvyšší částku pět tisíc korun vydražila skupina studentů večer na bowlingu s katedrou trestního práva,“ upřesnila hlavní organizátorka, studentka pátého ročníku Martina Konečná. Do dražby byly vedle hodinek, moravské slivovice nebo Občanského zákoníku věnovány i další poukazy se zážitkovými programy - výukový kurz slovenštiny, tři hodiny francouzštiny nebo boj v paintballu či laser game. 

Dražbě předcházel bazar 

Dražbě předcházel celodenní prodej rozmanitého zboží, které dobročinné akci věnovali studenti, zaměstnanci i učitelé v průběhu dvou týdnů. Nabídka zahrnula keramiku, bižuterii, oblečení, módní doplňky, učebnice i copánkovač nebo bezpečnostní zámek na volant. „Přinášeli věci, které má člověk doma a už je nepoužívá. Je to ideální čas pro dobročinnou akci, někdo tady nakoupil i dárky,“ uvedla Konečná. 

„Dá se tady vybrat spousta věcí,“ potvrdil student druhého ročníku Patrik Dankovič, který pro svou přítelkyni koupil náramek s visačkou fotbalového klubu Slavie. „Už má červený, tak jí vezmu i bílý. Je to nejlepší klub na světě, slávisti jsme oba, to je náš životní úděl,“ doplnil Dankovič. Bezkonkurenční hodnotu měl pro něj ale zážitkový poukaz na paintball s vybranými pedagogy nazvaný Zastřel si svého učitele. „To je hodně lákavé, a pokud nedám zápočet, bude to ještě lákavější,“ dodal s úsměvem Dankovič. 

Podpora dětí z domova 

O adresátovi výnosu z dobročinné akce, který doplnil i výtěžek z prodeje punče, piva a párků, rozhodli účastníci burzy formou hlasování. Organizace Dejme dětem šanci, která pomáhá dětem a mladým lidem z dětských domovů na jejich cestě k samostatnosti, dostala přednost před projekty Obědy do škol a Chrti v nouzi

„Za mne osobně burza předčila očekávání, nepředpokládala jsem, že vyděláme tolik peněz. Bylo vidět, že studenti i vyučující mají zájem přispět na dobrou věc,“ zhodnotila průběh dobročinné akce Konečná. Studentské iniciativy si cení odborný asistent katedry politologie a společenských věd Robert Zbíral, který se jako patron studentů na organizaci burzy aktivně podílel. „Každá aktivita, která studenty vtáhne do života na fakultě a ještě z toho něco zbyde na dobrou věc, by měla být co nejvíce podporována, proto jsem do toho i šel,“ zdůraznil Zbíral. 

Letošní Vánoční burza v předsálí auly právnické fakulty navázala na stejnou charitativní akci uspořádanou poprvé vloni. Tehdy si téměř 35 tisíc korun rozdělily projekty Nadace Malý Noe, Obědy do škol a zvířecí útulky.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.