Studenty práv přivítají nově upravené interiéry

Opravy za šest milionů: elektroinstalace a podlahy.
Foto: Velena Mazochová
pátek 13. září 2013, 08:05 - Text: Velena Mazochová

Podlahy svítící novotou i moderní osvětlení budou moci ocenit studenti a zaměstnanci právnické fakulty při zahájení semestru. Výměna elektroinstalace a podlahových krytin, které probíhaly během léta, se právě chýlí ke konci.

Nové podlahy mají všechny chodby a učebny obou budov kromě auly a přilehlých prostor. Generální opravou elektroinstalace prošly tři patra budovy B. Přízemí a sklepní prostory přijdou na řadu v příštím roce.

Dráty už nesvítí a nikdo nezakopne

„Rozvody už byly značně poddimenzované, v kancelářích místo jednoho už pracují obvykle dva lidé, přibyly počítače i přímotopy. Údržbáři tvrdili, že při větších odběrech nám svítí dráty ve zdech,“ vysvětlil tajemník Petr Bačík.

Opravy zahrnovaly i instalaci nových stropních podhledů na chodbách a kompletně vyměněné jsou elektroinstalace a osvětlení také v knihovně. „Bylo staré určitě aspoň dvacet let. Často byl také problém zapojit počítače, kterých postupně přibylo,“ poznamenala vedoucí knihovny Sylvie Sommerová.

Také podlahové krytiny byly v některých učebnách v havarijním stavu. „Místy byly podlahy prošlapané až na betonový podklad, a kdyby někdo zavadil podpatkem o kraje, hrozil úraz,“ řekl Bačík.

Poprvé od sedmdesátých let

Rekonstrukce se týkaly interiérů, jejichž poslední celkové úpravy proběhly naposledy v sedmdesátých letech. „Pár oprav se uskutečnilo průběžně a pouze nárazově, zejména na základě revizních požadavků. Nikdy nebyly k dispozici finance na celou rekonstrukci,“ doplnil Bačík.

Celkové náklady oprav se vyšplhaly téměř na šest milionů korun. „Na jejich úhradu použila fakulta prostředky z integrovaných rozvojových projektů a fakultního fondu rozvoje investičního majetku,“ objasnil tajemník. Jak dodal, modernizaci interiéru dovrší nový nábytek, kterým by měly být učebny vybaveny ještě do konce roku.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.