Studentka olomouckých práv stážistkou v Bruselu

Stážistka Petra Zmeltová v bruselské kanceláři.
Foto: Michaela Vráželová
pátek 28. února 2014, 12:12 - Text: Velena Mazochová

V roli nové stážistky zahájila svůj pětiměsíční pracovní pobyt na Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu studentka právnické fakulty Petra Zmeltová. Až do června bude získávat zkušenosti, které využije při přípravách na své budoucí uplatnění.

Studentka magisterského oboru Evropská studia se zaměřením na evropské právo už před časem přemýšlela o svém budoucím povolání. „Vzhledem k chybějící praxi jsem se rozhodla věnovat poslední rok svého studia hledání vhodné stáže, která by mi pomohla v mém budoucím pracovním uplatnění,“ vysvětlila svou motivaci Zmeltová.

Jako skvělou nabídku hodnotí pětiměsíční stáž na Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu. „Je to příležitost, jak se dozvědět o praktickém fungování evropských institucí a úkolech regionálního zastoupení. Pracovní stáž v zahraničí je také velkou šancí zlepšit si znalosti cizích jazyků,“ doplnila studentka.

Bruselskou stáž zahájila v prvním únorovém týdnu. Účastnila se informačního dne, který uspořádala Evropská komise k novému programu Erasmus+ zaměřenému na sport. Ve stejné době se uskutečnila i výstava Alois Nebel a pracovní snídaně pro zástupce evropských regionů. Na březen je v Bruselu připravovaná exkurze studentů z olomoucké přírodovědecké fakulty.

Pracovní náplň stážistky nepředstavuje pouze návštěvy akcí. „Mými úkoly jsou přípravy akcí podpořených Olomouckým krajem, jeho prezentace či vyhledávání informací o dotacích z Evropské unie,“ upřesnila Zmeltová.

Pravidelné pracovní stáže v bruselské kanceláři nabízí zájmové sdružení právnických osob OK4EU, jehož členem je také Univerzita Palackého. Jsou určeny zejména studentům oborů Politologie a evropská studia, Mezinárodní rozvojová studia, Žurnalistika či Právo. Předpokladem jsou dobré jazykové znalosti, studium na Univerzitě Palackého a také motivace studenta získat mezinárodní zkušenost a podílet se na aktivitách Zastoupení Olomouckého kraje.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.