Studenti právnické fakulty chystají vzdělávací kurzy online

Účastníci ustavující schůze spolku Nugis Finem (zleva) Viktor Kustein, Ondřej Henek, John Gealfow.
Foto: archiv JG
sobota 7. března 2015, 08:02 - Text: Velena Mazochová

Podpořit kritické myšlení a prohloubit právní povědomí společnosti – takový je cíl spolku studentů právnické fakulty Nugis Finem. Na podporu vzdělávacího projektu spustil v závěru února crowdfundingovou kampaň, která má pomoci vytvořit technickou platformu pro organizaci hromadných online kurzů.

„Jsme spolek, který má za cíl zvyšovat právní povědomí společnosti. Na právo jsme machři, ale technická platforma pro naši činnost chybí,“ objasnil záměr kampaně student právnické fakulty a prezident spolku John Gealfow.

Činnost spolku navazuje na předchozí aktivity zaměřené na využití poznatků získaných za několik let studia, které skupina studentů předávala svým kolegům prostřednictvím portálu Entoo pro studenty právnických fakult. „Nyní se chceme věnovat celé společnosti, vzdělávat ji v kritickém myšlení, podporovat její právní povědomí a ekonomickou gramotnost. Chtěli bychom být zdarma otevřeni každému, kdo o to bude mít zájem. Záleží nám na tom, jaké právní povědomí ve společnosti panuje, a věříme, že ve vzdělané společnosti se žije lépe,“ přiblížil Gealfow.

Pro dosažení svých vizí chce spolek využít hromadné otevřené online kurzy neboli MOOC - Massive open online course. Připravovaná technická platforma by měla zahrnout videopřednášky odborníků z ministerstva spravedlnosti, soudců Ústavního soudu nebo předních profesorů práva. V nabídce budou zároveň vybrané učební texty a krátké ověřovací testy k tématu daného kurzu.

K zajištění projektu byla zvolena forma crowdfundingu, která umožňuje získat finance prostřednictvím hromadného oslovení široké veřejnosti. „Hlavním důvodem je snaha o co největší objektivitu, nestrannost a nezávislost. Chceme rozbíjet mýty a polopravdy, které ve společnosti panují, ale nechceme působit dojmem, že nás financují konkrétní lidé, kteří za tím mají své zájmy. Bude pro nás ctí, pokud budeme vyrůstat ze zdrojů společnosti, které jí potom následně vrátíme formou naší činnosti,“ vysvětil Gealfow.

Více o projektu a kampani ZDE

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.