Studenti práv změří síly v soutěži odborných prací

Ilustrační foto: Imrich Veber
pátek 9. ledna 2015, 14:03 - Text: Velena Mazochová

Možnost prezentovat své znalosti a obhájit práce před odbornou veřejností dostávají i letos studenti právnické fakulty, kteří se zapojí do Monseho studentské vědecké soutěže. Přihlášky mohou zasílat do poloviny února.

Soutěž je určena studentům právnické fakulty zapsaným v bakalářském, magisterském nebo doktorském studijním programu, kteří přihlásí samostatně vypracované práce. „Budou oponovány vždy dvěma oponenty a na začátku května obhajovány před komisí. Těsně po obhajobách budou vyhlášeny výsledky soutěže,“ upřesnila průběh soutěže vedoucí fakultního Centra pro podporu vědy a výzkumu Kristýna Španihelová.

Jednotlivé soutěžní kategorie stanoví komise až na základě přihlášených prací, jejichž tematické zaměření si studenti mohou zvolit sami. Musejí být však zpracovány v oboru Právo nebo ve společenských oborech vyučovaných na olomoucké fakultě. „Obvykle se do soutěže hlásí kolem patnácti soutěžících či soutěžních týmů,“ doplnila Španihelová.

Studentskou vědeckou soutěž pojmenovanou na počest významného olomouckého právníka a pedagoga Josefa Vratislava Monseho vyhlásila děkanka právnické fakulty už posedmé. „Jejím cílem je podněcovat zájem posluchačů o vědeckou činnost a poskytnout jim příležitost a motivaci ke zdokonalování jejich odborných znalostí a dovedností,“ objasnila Španihelová.

Autoři tří nejlépe hodnocených prací získají jednorázové stipendium dvacet, deset a pět tisíc korun i šanci zúčastnit se česko-slovenského finále. Jeho pořadatelství se letos ujme Právnická fakulta Univerzity Jana Amose Komenského v Bratislavě.

Přihlášky lze zasílat na e-mailovou adresu Kristýny Španihelové nejpozději do 15. února. Podrobné informace o podmínkách soutěže jsou k dispozici ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.