Šňůru letošních promocí zakončili noví právníci

V aule právnické fakulty dnes odpromovali její letošní absolventi.
Fotogalerie: Velena Mazochová
pátek 11. července 2014, 12:46 - Text: Velena Mazochová

Poslední absolventské sliby v tomto akademickém roce dnes složili studenti právnické fakulty, kteří úspěšně završili svá studia v bakalářských a magisterských studijních programech. Kromě nabytých znalostí a vysokoškolských diplomů si odnesli i povzbuzení své alma mater do další životní etapy.

„Vaši práci by měla provázet trpělivost, obětavost i odříkání, ale především optimismus, který je – jak řekl Anatole France – nejpříjemnější forma odvahy. S ní tedy vykročte do dalšího života. Pamatujte si, že inteligentní lidé vědí, že mají věřit jen polovině toho, co slyší. A jen velmi inteligentní lidi vědí, která polovina to je,“ řekla čerstvě promovaným magistrům prorektorka Jitka Ulrichová.

Podle děkanky Milany Hrušákové jsou absolventi právnické fakulty připraveni vykonávat povolání, pro která je předepsáno vysokoškolské právnické vzdělání. „Úspěšně složili zápočty, kolokvia a zkoušky, vypracovali a obhájili diplomové práce a absolvovali státní závěrečné zkoušky,“ shrnula průběh studia Hrušáková.

Vysoké studijní nároky uplynulých pěti let potvrdila absolventka oboru Právo Lucie Klementová, která jménem svých kolegů zdůraznila přínos studia pro uplatnění v profesním životě. „Z fakulty si odnášíme mnohem více než jen diplomy, které právě držíme v rukou: přehlednou znalost českého práva, a hlavně schopnost vnímat logiku, systematiku a smysl práva,“ zdůraznila nová magistra.

Úroveň získaných poznatků a zkušeností si už někteří promovaní absolventi ověřují v praxi. „Těch pět let na právnické fakultě mi dalo hodně a dobře mě připravilo na budoucí povolání,“ prohlásil Jan Dohnal, který už dva týdny pracuje na právním odboru ministerstva financí a na svou magisterskou promoci si musel vzít dovolenou. „Na studia budu vzpomínat jenom v dobrém,“ dodal Dohnal.

Dnešní slavnostní akty se staly významným životním mezníkem pro 85 nových magistrů a 26 bakalářů. Vysokoškolské tituly získali úspěšným zakončením studia oborů Právo a právní věda, Evropská studia se zaměřením na evropské právo, Právo ve veřejné správě a Vyšší justiční úředník.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.