Senátoři zvolili děkankou práv Zdenku Papouškovou

Zdenka Papoušková dostala od senátorů devět hlasů.
Fotogalerie: Eva Hrudníková
čtvrtek 15. října 2015, 09:05 - Text: Eva Hrudníková

Právnickou fakultu by měla vést v příštích letech její současná proděkanka Zdenka Papoušková. Rozhodli o tom členové akademického senátu fakulty. Při včerejší volbě pro Papouškovou hlasovalo 9 z 15 přítomných senátorů. Druhý navržený kandidát, Michal Bartoň z katedry ústavního práva, získal hlasů 6. Pokud volbu senátorů potvrdí rektor univerzity, bude Papoušková řídit fakultu v letech 2016-2020. Funkce by se měla ujmout 23. ledna.

„Děkuji senátorům za zvolení. Chci navázat na práci současné děkanky, která významně posunula naši fakultu. Chci nadále zvyšovat její úroveň,“ řekla těsně po volbě Zdenka Papoušková.

Ve svém volebním programu kladla důraz na internacionalizaci fakulty a excelenci ve vědě a výzkumu. Současně přislíbila podporu všem oborům a nabídla komunikativnost, vstřícnost a empatii. „Chci vytvořit fungující a prosperující fakultu rodinného typu. Tím však rozhodně nemám na mysli fakultu malého typu. Ale takovou, která drží při sobě a nabízí příjemné prostředí,“ zdůraznila ještě před volbami Papoušková, současná proděkanka pro vědu, výzkum a doktorský studijní program.

Papoušková již minulý týden na veřejné prezentaci svých vizí představila většinu týmu, který jí s vedením fakulty pomůže. Hodlá rozšířit počet proděkanů ze současných čtyř na pět. Jména svých spolupracovníků potvrdila i po středečním zvolení. Jedno proděkanské místo zatím nemá obsazené.

Volby kandidáta na děkana se zúčastnilo všech 15 členů akademického senátu fakulty. Ke zvolení bylo potřeba nejméně 8 hlasů. Senátoři hlasovali tajně a stačilo jim jedno kolo voleb. Papouškovou v něm podpořilo 9 senátorů. „Nyní pošlu žádost rektorovi o jmenování nové děkanky,“ uvedla na závěr včerejšího zasedání místopředsedkyně senátu Lucia Valentová.

Tým JUDr. Zdenky Papouškové, Ph.D.:

JUDr. Monika Horáková, Ph.D.

proděkanka pro organizaci, rozvoj a pro komunikaci

JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.

proděkan pro studijní záležitosti

JUDr. Olga Pouperová, Ph.D.

proděkanka pro doktorské studium a rigorózní řízení

zatím neobsazeno

proděkan pro vědu a výzkum

JUDr. Martin Faix, Ph.D., MJI

proděkan pro zahraniční záležitosti

Papoušková nahradí v čele fakulty dosavadní děkanku Milanu Hrušákovou, které v lednu končí druhé funkční období, a proto již kandidovat nemohla. V novodobé historii právnické fakulty se od roku 1991 v jejím čele vystřídali další tři děkani – Miroslav Liberda, Jiří Blažek a Michal Malacka.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.