Senátoři právnické fakulty vyhlásili volby do univerzitního senátu

Senátoři schválili termín voleb.
Foto: Velena Mazochová
čtvrtek 27. února 2014, 09:39 - Text: Velena Mazochová

Akademici a studenti právnické fakulty budou volit své zástupce do Akademického senátu Univerzity Palackého v druhém dubnovém týdnu. Včera o tom rozhodl fakultní senát.

Volby se uskuteční 8., 9. a 10. dubna. Vhodit hlas svému kandidátovi do volební urny budou moci akademici a studenti vždy od 9 do 15 hodin v předsálí auly právnické fakulty. „Je to úterý, středa a čtvrtek, což je doba, kdy je na fakultě nejvíce pedagogů a studentů,“ zdůvodnil výběr termínu předseda fakultního akademického senátu Michal Bartoň.

Senátoři zároveň schválili členy dílčí volební komise. Na přípravu a průběh voleb bude dohlížet ve složení Michal Bartoň, Václav Stehlík, Jana Křiváčková, Alice Tabarčíková a Markéta Horová. Návrhy na kandidáty do celouniverzitního senátu mohou členové akademické obce fakulty posílat do 14. března.

Vyhlášení voleb i další body včerejšího programu projednal fakultní senát v obměněném složení. Jako nový zástupce studentů usedl do senátorského křesla student třetího ročníku Vítězslav Kavka. Nahradil Martina Chmelu, který studium práv ukončil.

Volby do Akademického senátu Univerzity Palackého na funkční období 2014–2017 se uskuteční na všech fakultách v termínu od 28. března do 11. dubna. Každá fakulta v něm bude mít své dva senátory pro komoru akademických pracovníků a jednoho zástupce studentů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.