Senát právnické fakulty schválil rozpočet pro letošní rok

Senátorům okomentoval rozpočet tajemník fakulty Petr Bačík.
Foto: Eva Hrudníková
sobota 9. dubna 2016, 12:00 - Text: Eva Hrudníková

S téměř stejným objemem finančních prostředků jako v roce 2015 bude letos hospodařit Právnická fakulta Univerzity Palackého. Po odvodech na rektorát bude mít ve svém rozpočtu 66,9 milionu korun. Hlavní zásluhu na udržení této částky mají výsledky ve vědě a výzkumu. Rozdělení finančních prostředků předložené vedením fakulty tento týden schválili senátoři.

V roce 2015 hospodařila právnická fakulta po odvodech na rektorát s celkovou částkou 66,8 milionu korun, letos je částka o sto tisíc vyšší. „Ve srovnání s loňskem došlo k významnému poklesu dotace na realizování akreditovaných studijních programů, který je způsoben strategií ministerstva školství spojenou s plošným snižováním normativního počtu studentů. Tento pokles vyjádřený v částce činí 1,7 milionu korun,“ komentoval rozpočet tajemník Petr Bačík. Dalším významným poklesem v objemu přidělených prostředků jsou rozvojové projekty, kde je meziroční rozdíl milion korun. „Naší fakultě se však dlouhodobě daří v oblasti vědy a výzkumu. Celý pokles je tak dorovnán nárůstem částky o 2,7 milionu korun,“ vysvětlil Bačík.

Senátoři na svém pondělním zasedání dále souhlasili s odvoláním stávajících členů Vědecké rady právnické fakulty a současně se shodli na jménech nových. Řešili i nominace zástupců fakulty do komisí Akademického senátu Univerzity Palackého. Do legislativní komise navrhli její současnou členku Luciu Madleňákovou a do ekonomické komise nově poslali studenta Johna Gealfowa.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.