Senát právnické fakulty povede Michal Bartoň. Už potřetí v řadě

Předseda senátu Michal Bartoň (vlevo) a místopředseda Milan Vařeka.
Foto: Eva Hrudníková
středa 2. prosince 2015, 12:00 - Text: Eva Hrudníková

Docent katedry ústavního práva Michal Bartoň a student Milan Vařeka povedou jako předseda a místopředseda nový senát právnické fakulty. Rozhodli o tom senátoři, kteří se v pondělí sešli na ustavujícím zasedání.

Prvního povolebního zasedání se účastnilo 14 z 15 senátorů. Na svého předsedu navrhli jako jediného kandidáta Michala Bartoně, místopředsedu pak vybírali ze dvou jmen - studentů Johna Gealfowa a Milana Vařeky. Bartoň získal od členů senátu 13 hlasů (jeden se zdržel), Vařeka porazil Gealfowa poměrem 12:2. „Děkuji za důvěru a podporu. Pevně doufám, že akademický senát bude důstojným a rovnocenným partnerem nového vedení fakulty. Zájmem senátu a předpokládám, že i nového vedení fakulty, bude vytvořit tvůrčí a vstřícnou atmosféru, nastavit jasná pravidla fungování fakulty v mnoha oblastech a pozvednout její kvality opět o něco výše,“ řekl krátce po zvolení Bartoň. V čele senátu bude již třetí funkční období v řadě. Své předsednictví přerušil jen na krátkou dobu. Letos v září se členství v senátu vzdal, protože kandidoval na děkana.

V druhé polovině zasedání pak předseda otevřel technické otázky související s fungováním senátu, zejména pak otázku termínu zasedání. Po diskusi se členové senátu shodli na termínech schůzek v pondělky, v 18 hodin. Jedním z bodů příštího zasedání bude na návrh senátora Filipa Dienstbiera příprava fakultního rozpočtu.

Nové složení senátu vzešlo z listopadových voleb. Jedenáct křesel z patnácti obsadili noví senátoři. V senátu zůstali pouze Michal Bartoň, Klára Hamuľáková, Václav Stehlík a Filip Melzer. Současní členové senátu budou svou funkci vykonávat do listopadu 2018.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.