S právnickou fakultou se slavnostně rozloučili její další absolventi

Slavnostní promoce v aule právnické fakulty.
Fotogalerie: Velena Mazochová
pátek 10. října 2014, 12:37 - Text: Velena Mazochová

Více než stovka studentů, kteří úspěšně ukončili studia na právnické fakultě, dnes převzala vysokoškolské diplomy. Slavnostní promoční sliby složili absolventi bakalářských a magisterských oborů a rigorózního řízení.

„Hromada zákonů, hodiny učení, litry kávy, probdělé noci, stavy zoufalství těsně před zkouškou, které střídaly pocity radosti z úspěchu i zklamání z neúspěchu. I přesto jsme se nevzdali, zatnuli zuby a vytrvali – a možná tady stojíme i proto, že jsme si uvědomovali, co všechno můžeme ztratit,“ popsal za své kolegy nový magistr Michal Jantoš nelehkou cestu od imatrikulace k promoci.

Poděkoval zároveň všem blízkým, přátelům a pedagogům za podporu, kterou jim v průběhu studia věnovali. „Dnešní den je proto i vaším úspěchem, neboť bez vaší pomoci bychom to nedokázali,“ vzkázal především rodičům a prarodičům.

Slavnostní ukončení vysokoškolského studia označil prorektor Miroslav Mašláň za významný životní mezník, nutnost vzdělávání však tímto dnem podle něj nekončí. „Bude třeba se seznamovat s dalšími novými poznatky nejen v oblasti práva, ale i v dalších společenských vědách i lékařských a přírodovědných disciplínách. Jen tak budete moci dobře a zodpovědně vykonávat své povolání a plnit svou společenskou úlohu,“ zdůraznil prorektor.

Pokračovat ve studiu hodlá i Petr Komzák, který čerstvě absolvoval jako magistr v oboru Právo. „Byl to boj, po těch pěti letech jsem rád, že to mám za sebou. Posléze bych ale rád vypracoval rigorózní práci a získal titul JUDr.,“ potvrdil čerstvý absolvent.

Se svou alma mater se dnes rozloučili úspěšní absolventi magisterského studijního oboru Právo a navazujícího magisterského studijního obor Evropská studia se zaměřením na evropské právo. Vysokoškolské diplomy s pečetí Univerzity Palackého si odnesli také úspěšní studenti bakalářských studijních oborů Právo ve veřejné správě a Vyšší justiční úředník.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.