Přes padesát absolventů právnické fakulty převzalo diplomy

V pátek promovali absolventi magisterského oboru Právo a absolventi rigorózního řízení.
Fotogalerie: Eva Hrudníková
neděle 3. července 2016, 07:30 - Text: Eva Hrudníková

V aule právnické fakulty v pátek létaly čepice, cvakaly spouště fotoaparátů a kolem bylo plno emocí. Složením promočního slibu se se svou alma mater rozloučilo 53 absolventů magisterského oboru Právo. Splnili tak poslední podmínku pro převzetí vysokoškolských diplomů. Spolu s nimi si přišlo šest absolventů rigorózního řízení pro diplomy, které je opravňují užívat titul doktor práv.

„Vaše studium na právnické fakultě této univerzity končí. Povolání, které jste si zvolili, je velmi náročné. Bude vyžadovat obětavost, trpělivost, ohleduplnost a často možná i soucit. Vaše lidská účast je pro vaši práci proto stejně důležitá jako specifické postupy a prostředky, které budete na základě vašich odborných znalostí používat. Věřím a doufám, že naše společnost bude vaši práci oceňovat jak na úrovni materiální, tak i na úrovni společenského uznání,“ řekl absolventům prorektor Miroslav Mašláň. Zároveň jim popřál, aby svou práci vykonávali rádi a aby jim přinášela všestranné uspokojení.

Výzvu směrem ke svým spolužákům přidal ve svém promočním projevu i absolvent John A. Gealfow. „Využijme toho, čemu jsme se zde naučili. Ne pouze pro sebe samotné, ale k pomoci druhým. Ať už se vydáme na cestu jakéhokoli právnického povolání, dbejme na to, ať se bijeme za spravedlnost, a nikoliv za právní normy.“ V zaplněné aule se také děkovalo – učitelům, vedení fakulty, zaměstnancům univerzity, rodinným příslušníků i přátelům „Za sebe bych rád poděkoval také svým spolužákům. Jste skvělí lidé a bylo pro mě ctí po vašem boku studovat,“ řekl absolvent Tomáš Vachutka, který četl projev ve druhé promoční skupině. Současně hodnostářům univerzity a publiku přislíbil, že Olomouc bude vždy místem, kam se bude se svými spolužáky rád vracet. „A nebudeme sami… S námi přijde zákon.“

Dojatí byli jak samotní aktéři promocí, tak jejich rodinní příslušníci. „Dnešek je samozřejmě velkým dnem v naší rodině. Bylo to úžasné zakončení studia mé dcery. Jsem na ni pyšný,“ řekl jeden z rodičů.

Slavnostní promoční akty budou na právnické fakultě pokračovat i v době letních prázdnin, nejbližší jsou naplánovány na 22. července.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.