Přední odborníci budou na právnické fakultě řešit, jak zlepšit podmínky mediace

Páteční workshop naváže na podzimní vědeckou konferenci.
Foto: Eva Hrudníková
čtvrtek 10. března 2016, 07:30 - Text: Eva Hrudníková

Zástupce významných institucí a přední odborníky na mediaci neboli mimosoudní řešení sporů bude hostit Právnická fakulta Univerzity Palackého. Jednodenní workshop naváže na mezinárodní vědeckou konferenci MEDIACE 2015, která se konala na fakultě v listopadu. Cílem setkání bude přiblížit výstupy z konference k praxi.

Zatímco konference se konala již potřetí, odborný workshop „Kulatý stůl k mediaci“ bude mít premiéru. „Dozrál čas, kdy témata otevřená na konferenci je potřeba uchopit a dále s nimi pracovat. Ukázat, co s výstupy dovedeme udělat prakticky,“ vysvětlila za pořadatelský tým Lenka Holá z katedry politologie a společenských věd právnické fakulty. Mezi třicítkou hostů, kteří přijali pozvání, jsou například zástupci Ministerstva spravedlnosti, České advokátní komory, ředitelka Probační a mediační služby ČR, odborníci z Univerzity Karlovy a Masarykovy univerzity, zkušení soudci anebo praktikující zapsaní mediátoři.

Podle organizátorů bude cílem kulatého stolu multidisciplinární reflexe mediace u nás a podmínek jejího výkonu. „Budeme hledat opatření, která povedou ke zlepšení využívání mediace v Česku, včetně systémových opatření. Snahou je zlepšit přístup občanů k mediaci a zajistit její kvalitní poskytování,“ nastínila Holá. Workshop se uskuteční na právnické fakultě v pátek 11. března.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.