Právnickou fakultu čekají na podzim děkanské i senátní volby

Senátoři právnické fakulty vyhlásili volby děkana.
Foto: Velena Mazochová
středa 24. června 2015, 12:38 - Text: Velena Mazochová

V zimním semestru příštího akademického roku budou akademici a studenti právnické fakulty vybírat nového děkana pro další čtyřleté funkční období.  Volby se uskuteční 14. října. Koncem září se počítá také s vyhlášením senátních voleb.

Volby kandidáta na děkana na funkční období 2016–2020 vyhlásil fakultní akademický senát na svém včerejším zasedání. Zároveň schválil volební komisi ve složení Renata Šínová, Olga Pouperová a Lucia Valentová. 

„Volební komise se musí do pěti dnů sejít, zvolit si předsedu a oficiálně vyzvat akademickou obec k podávání návrhů,“ objasnil předseda senátu Michal Bartoň. Členové volební komise zároveň určí nejzazší termín pro podávání návrhů kandidátů a upřesní harmonogram voleb včetně data pro prezentaci kandidátů.

Začátek příštího akademického roku bude zároveň patřit senátním volbám. Vyhlášeny budou s největší pravděpodobností v druhé polovině září, kdy se senátoři sejdou na svém prvním zasedání v zimním semestru.

Současná děkanka Milana Hrušáková na děkanský post kandidovat nebude. Opustí jej na konci ledna příštího roku, kdy vyprší její druhé funkční období. Do čela fakulty byla poprvé zvolena v prosinci 2007, podruhé v listopadu 2011.

Od vzniku právnické fakulty v roce 1991 se v jejím čele vystřídali další tři děkani – Miroslav Liberda, Jiří Blažek a Michal Malacka.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.