Právnickou fakultu by měl v Radě vysokých škol zastupovat Ondrej Hamuľák

Hlasování senátu právnické fakulty.
Foto: Pavel Konečný
pátek 17. října 2014, 12:05 - Text: Pavel Konečný

Akademický senát právnické fakulty schválil ve středu personální změny ve vědecké radě fakulty, stejně jako setrvání Ondreje Hamuľáka v Radě vysokých škol.

Senát souhlasil s tím, aby vědeckou radu opustili Ludmila Lochmanová, Filip Ščerba a Robert Zbíral. Jejím novým členem se naopak stane Václav Stehlík. Ten se jako jediný při hlasování zdržel.

Ondřej Hamuľák, který právnickou fakultu již nyní v Radě vysokých škol zastupuje, chce podle slov předsedy senátu Michala Bartoně v práci pokračovat. „Delegáty za univerzitu vysílá do rady velký senát, ale za fakulty jmenují členy jednotlivé senáty,“ připomněl před hlasováním Bartoň. Dodal, že Hamuľák má zájem být členem skupiny, která se věnuje hodnocení českých vysokých škol.

„Bylo by fajn, kdyby taky někdy poreferoval o tom, co se na radě vlastně děje, nebo co je tam nového,“ posteskla si senátorka Olga Pouperová. Na to reagovala děkanka Milana Hrušáková, že není problém pozvat proděkana Hamuľáka na senát, aby podal zásadní informace. Následně všichni přítomní pro Hamuľáka zvedli ruku.

Body s hlasováním předřadil předseda senátu Michal Bartoň na samý počátek programu a dobře udělal. Následná nekonečná diskuse se týkala zvýšení vědeckého výkonu fakulty a dělení RIV bodů. Spravedlivě, odpovědně, na základě kvality... Vzhledem k tomu, že senát vydanou směrnici děkanky neschvaluje, ukončila Hrušáková po čase diskusi poměrně rázně narážkou na konec svého funkčního období. „Uvidíme! Za patnáct měsíců si to můžete změnit,“ prohlásila.

Senát právnické fakulty na středeční schůzi již zasedl v obměněném složení. Místo manželů Tomoszkových se senátory stali Lukáš Ryšavý a Filip Melzer.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.