Právnická fakulta vyslala do reálného života další úspěšné absolventy

Promoce/emoce.
Foto: Velena Mazochová
pátek 14. března 2014, 14:19 - Text: Velena Mazochová

Přes sedmdesát čerstvě promovaných studentů olomouckých práv dnes obdrželo vysokoškolský diplom a složilo promoční slib. Se svou alma mater se v aule právnické fakulty slavnostně rozloučili absolventi magisterského a bakalářského studia.

„Bylo by hezké říci, že dnešní slavnostní událost je završením naší pouti za poznáním práva a že jsme se dostali do cíle. Každý z nás ví, že tomu tak ani zdaleka není a že nás čeká ještě těžká meta – realita profesního života,“ uvedla za sebe a své kolegy Jitka Hrbáčková, absolventka magisterského studia v oboru Právo. V pilném a vytrvalém rozšiřování teoretických znalostí absolventi podle ní budou muset i nadále pokračovat a uplatňovat je v praxi. „Nyní se stáváme zodpovědnými nejen za své životy, ale i za kvalitu života jiných lidí,“ doplnila Hrbáčková.

Důležitost kontinuity získaných znalostí s jejich rozšiřováním v praktickém životě zdůraznil také prorektor Miroslav Mašláň. Zároveň poukázal na náročnost právnické profese, která podle něj vyžaduje také schopnost porozumění, ohleduplnost i lidský soucit. „Pozorný a vnímavý přístup ke druhým a lidská účast jsou stejně důležité, jako specifické postupy a prostředky, které budete na základě svých odborných znalostí používat,“ uvedl Mašláň.

Pro absolventa Bohdana Haltmara je slavnostní promoce především velkým zadostiučiněním z úspěšně dokončeného studia. „Po době, kdy se člověk snažil a dřel po nocích, je to velká úleva a satisfakce. A konečně se dostávám do reálného života, takže teď to teprve začíná,“ prozradil své bezprostřední dojmy ze slavnostního okamžiku absolvent magisterského studia v oboru Právo, který se hned po studiu ocitne v roli jednatele a podnikového právníka.

Slavnostní promocí dnes svá studia na právnické fakultě ukončili absolventi pětiletého magisterského oboru Právo, bakalářského studia Právo ve veřejné správě a Vyšší justiční úředník a navazujícího magisterského studijního oboru Evropská studia se zaměřením na evropské právo.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.