Právnická fakulta vyhlásila studentskou fotosoutěž

Ilustrační foto: PF UP
čtvrtek 14. listopadu 2013, 09:57 - Text: Velena Mazochová

Čestné uznání spojené s finanční odměnou získají vítězové fotografické soutěže, kterou vyhlásila právnická fakulta pro své studenty. Snímky na téma Život na právech mohou zasílat do dvanáctého prosince. Ty nejlepší obohatí výzdobu fakultních prostor.

Soutěžní fotografie mají originálním způsobem zachycovat život na olomoucké právnické fakultě, její prostory a osoby s ní spojené. Námětem mohou být také výukové a volnočasové aktivity fakulty, jejích studentů a studentských spolků. Přihlásit lze například dokumentární fotografie, portréty nebo koláže.

Soutěž vyhlásila děkanka ve spolupráci se studentským sdružením ELSA se záměrem prohlubovat sounáležitost studentů s fakultou a motivovat je k  jinému pohledu na jejich školu. „Chceme, aby život studenta na právnické fakultě a jeho vzpomínky nebyly spojené pouze s učením a zkouškami,“ uvedl proděkan Ondrej Hamuľák.

Fakulta podle něj zároveň získá originální obrazový materiál dokumentující život na škole, který využije k její propagaci i ke zpříjemnění a ozvláštnění fakultního prostředí. „Plánujeme, že vybrané práce budou v podobě plakátů či zarámovaných snímků zdobit vnitřní prostory právnické fakulty,“ doplnil Hamuľák.

Účastníci soutěže se utkají o dvě ceny.  Vítězný snímek pro udělení Ceny poroty bude vybírat pětičlenná porota, v níž bude zastoupeno vedení i studenti fakulty. Cenu akademické obce získá fotografie, která nejlépe uspěje v anketním hlasování. To proběhne elektronickou formou v období od 15. prosince do 15. ledna.  Pro tento účel budou soutěžní práce představeny v prostorách fakulty i prostřednictvím internetové galerie.

Vítězové v obou kategoriích obdrží čestné uznání děkanky právnické fakulty a mimořádné stipendium ve výši šest tisíc korun. Výsledky soutěže budou vyhlášeny koncem ledna 2014.

Podrobné informace o pravidlech soutěže jsou k dispozici ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.