Právnická fakulta umí pomáhat. Adélce pošle přes 27 tisíc korun

Při Benefičním bufetu obsluhovali vyučující z právnické fakulty.
Fotogalerie: Eva Hrudníková
neděle 6. prosince 2015, 07:00 - Text: Eva Hrudníková

Sedmdesát litrů punče, padesát litrů piva, sto čtyřicet párků v rohlíku a všechno sladké včetně spálených muffinů. Když jde o dobročinnou akci, tohle všechno dokážou spořádat studenti a akademici právnické fakulty během pouhých šesti hodin. K tomu ještě přihazovali na internetu a dražili netradiční zážitky. A konečný výtěžek středeční benefice na právnické fakultě? Úctyhodných 27 600 korun. Pořadatelé, vyučující z fakulty, je věnují na rehabilitaci nemocné Adélky, vnučky dlouholeté zaměstnankyně školy.

„Výsledek nás překvapil. V porovnání s loňským rokem se projedlo a propilo dvakrát tolik,“ neskrýval nadšení Robert Zbíral, jeden z organizátorů akce. Sám se ve středu postavil za pult. „Punč se pil poněkud nad plán. O našich plánovacích (ne)schopnostech a naopak o ochotě žíznivých kupujících svědčí fakt, že pro novou várku se muselo jet hned čtyřikrát,“ podotkl. Koupit se dal i štrůdl nebo muffiny pečené vyučujícími. Zákazníci nakonec v Benefičním bufetu utratili 18 600 korun. „Moc se mi to líbí. Beru to i jako příjemné zpestření atmosféry před zkouškovým obdobím. Učitelé jsou jako obsluha skvělí. Oceňuji i nápad pomoci konkrétní dívence,“ chválila akci studentka Kateřina Ondrujová.

Druhá část benefiční akce se odehrávala na internetu. Dražily se dva zážitky s učitelskými týmy – paintballové střetnutí pracovně nazvané „Zastřel si svého učitele“ a hospodský čtyřboj. Získat se dala také mnohaměsíční náročná průprava v metodologii a akademickém psaní u Roberta Zbírala. Jejím výsledkem bude ta nejlepší seminární práce, kterou „svět ještě neviděl“. Díky aukci nakonec pořadatelé vybrali dalších devět tisíc korun. Peníze nyní předají rodině osmileté Adélky Axmanové. „Chci moc poděkovat organizátorům za uspořádání akce, vyučujícím a studentům práv za každý jejich příspěvek. Výrazně tak napomohli k tomu, aby Adélka mohla nastoupit rehabilitační pobyt v ADELI centru v Piešťanech. Velmi jí pomáhá,“ řekla Zdenka Axmanová, babička Adélky. K poděkování se připojili i rodiče nemocné dívenky.

Dnes již osmiletá Adélka se narodila spolu se svou sestrou, dvojčetem Natálkou, předčasně. Záhy se však u ní z nezjištěných příčin rozvinula dětská mozková obrna. A právě kvalitní a intenzivní rehabilitace by mohla tělesně postiženou holčičku vrátit do plnohodnotného života.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.