Právnická fakulta si vybere 15 senátorů z 50 kandidátů

Funkční období současných senátorů končí 21. listopadu.
Foto: Eva Hrudníková
úterý 27. října 2015, 07:00 - Text: Eva Hrudníková

Nové členy senátu vybere akademická obec právnické fakulty z 50 jmen. Zvolení senátoři - devět z řad akademiků a šest studentů - budou svou funkci zastávat tři roky.  Volby se uskuteční zkraje listopadu.

„V porovnání s posledními senátními volbami výrazně přibylo kandidátů. Před třemi lety jsme vybírali ze šestadvaceti jmen. Zřejmě jde o rekordní číslo,“ shrnula Gabriela Halířová, předsedkyně volební komise. Zájemci najdou kandidátní listinu na internetových stránkách senátu, seznam visí také na vstupních dveřích fakulty.

O novém složení senátu voliči rozhodnou 3. až 5. listopadu. Hlasovat se bude v předsálí auly, vždy od 9.30 do 15 hodin. „Akademičtí pracovníci vybírají zástupce do učitelské kurie, posluchači zase do studentské. Do senátu se dostane celkem patnáct kandidátů, kteří získají nejvíce hlasů v jednotlivých kuriích,“ vysvětlila Halířová. Podle ní budou výsledky vyhlášeny v nejkratší možné lhůtě. „Pokud se nestane nic nepředvídatelného, budeme je znát už pátého listopadu večer,“ upřesnila Halířová.

Funkční období stávajícího fakultního senátu končí 21. listopadu. Nově zvolení senátoři si na svém prvním zasedání mimo jiné zvolí předsedu a místopředsedu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.