Právnická fakulta pořádá nový kurz mediace

Koláž: Žurnál UP
úterý 30. září 2014, 18:07 - Text: (caf)

Do čtyř třídenních bloků je rozložen výcvik v mediaci, který připravila právnická fakulta. Lze se na něj přihlásit do 13. října, výuka začne o deset dní později.

„Absolvent kurzu získá znalosti o konfliktu a metodách jeho řešení. Seznámí se s tím, co je mediace, jak je charakterizovaná, z jakých zdrojů vychází a na jakých principech funguje. Bude umět navázat respektující a  důvěryhodný vztah s klienty, strukturovat proces mediace a vést ho s využitím zejména technik aktivního naslouchání a vyjednávání,“ uvedla Lenka Staňková z právnické fakulty.

Vzdělávací program s rozsahem sta hodin je zpoplatněn 30 tisíci korunami. Je základem přípravy ke složení zkoušek mediátora. Cena zahrnuje výukové materiály i stravování. Výuka probíhá vždy od čtvrtka do soboty.

V lektorském týmu jsou Lenka Holá – autorka knih o mediaci, Jiří Plamínek – jeden z prvních českých mediátorů, Dana Rabiňáková – ředitelka Partners Czech a Milana Hrušáková – děkanka právnické fakulty.

Přihlašování probíhá elektronicky přes portál celoživotního vzdělávání univerzity ZDE.

Více informací lze najít ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.