Právnická fakulta má nové studijní oddělení, opravila i podlahu Rotundy

Ilustrační foto: Pavel Konečný
pondělí 8. září 2014, 07:43 - Text: Martina Šaradínová

Studijní oddělení, sál Rotunda i většina kanceláří právnické fakulty zahájí nový akademický rok v novém kabátě. Rekonstrukce prostor a elektroinstalace či nákup nábytku si vyžádaly přes pět milionů korun. 

Na půl milionu korun přišla obnova rotundy, jejíž podlaha byla místy v havarijním stavu.  „Od povodní zde docházelo k propadání podlahy, beton místy popraskal a hrozilo nebezpečí úrazu. Díky sanačním pracím se podařilo obnovit původní stav,“ uvedl tajemník Petr Bačík. V sálu je i lepší osvětlení a nové koberce.

Komfortnější podmínky čekají studenty i na studijním oddělení, které se přestěhovalo. Komunikaci s pracovnicemi usnadní nová obslužná okénka.  Náklady dosáhly zhruba 300 tisíc korun.  Novým nábytkem je vybaveno nejen studijní oddělení, ale v nejbližších dnech by se měl objevit i ve dvou třetinách kanceláří.  Nákup nábytku měl původně přijít na 2,4 milionu korun, ve veřejné soutěži se ale podařilo náklady snížit na polovinu.

Obnově a modernizaci prostor se fakulta věnuje každoročně. Letos pokračovala rekonstrukce elektroinstalace v budově B. „Loni se pracovalo v prvním druhém a třetím podlaží, letos přišla řada na přízemí a sklepní prostory,“ doplnil Bačík. Investice si podle něj vyžádala 3,2 milionu korun.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.