Právnická fakulta má akreditaci pro další obor doktorského studia

Ilustrační foto: Imrich Veber
úterý 5. srpna 2014, 08:05 - Text: Velena Mazochová

Nabídku doktorských studií na právnické fakultě rozšířil obor Evropské a mezinárodní právo, který v české i anglické verzi schválila v červnu akreditační komise. Přijímací řízení pro nadcházející akademický rok je připraveno na 15. září.

Nově akreditovaný obor určený absolventům českých i zahraničních právnických fakult je zaměřený na tvůrčí činnost a vzdělávání v oblasti evropského a mezinárodního práva. Podmínky pro přijetí ke studiu jsou stejné jako u ostatních oborů doktorského studia.

„Jde zejména o ověření odborných znalostí uchazeče v oboru, jeho schopností vědecké práce, motivace ke studiu a jazykových kompetencí,“ uvedla proděkanka pro vědu, výzkum a doktorský program Zdeňka Papoušková. Úspěšní zájemci začnou studovat už v nadcházejícím akademickém roce.

Akreditace anglické verze otevírá další možnost přilákat na právnickou fakultu zahraniční studenty. „Buďto ty, kteří zde studovali v rámci programu Erasmus Socrates a mají o další studium na právnické fakultě zájem, nebo i ty, kteří o Olomouci vědí jen z doslechu,“ doplnila Papoušková.

Rozšíření akreditace podle ní znovu potvrzuje kvalitu olomouckých práv. „Lze to považovat za doklad stále se zlepšující odborné úrovně celé fakulty i jejích jednotlivých akademických pracovníků,“ zdůraznila Papoušková. 

Právnická fakulta je nyní držitelkou celkem pěti akreditací v doktorském studijním programu Teoretické a právní vědy. Kromě nově schváleného oboru Evropské a mezinárodní právo jsou to Občanské právo, Ústavní právo, Správní právo a Trestní právo.  

Doktorské studium je tříleté, v prezenční i kombinované formě. V současné době fakulta eviduje celkem 67 doktorandů. „Lze se důvodně domnívat, že do budoucna se tento počet bude rozšiřovat jak s ohledem na rozšiřování akreditace, tak s ohledem na zvyšování kvalifikace akademických pracovníků fakulty,“ dodala proděkanka.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.