Právnická fakulta láká zahraniční studenty přes nové webové stránky

Stránky jsou primárně určeny zahraničním zájemcům o studium.
Repro: PF UP
neděle 15. května 2016, 08:00 - Text: Eva Hrudníková

Atraktivní vzhledem, uživatelsky přívětivé a plné informací v anglickém jazyce. Takové jsou nové webové stránky zahraničního oddělení olomoucké právnické fakulty – studylaw.upol.cz. Určeny jsou především zahraničním zájemcům o studium. Zajímavé údaje či zprávy tam ale najde každý, kdo se o dění na fakultě zajímá.

K vytvoření nového webu mělo vedení právnické fakulty hned dva důvody. „S novým akademickým rokem otevíráme magisterský navazující program v anglickém jazyce – International and European Law. A právě nyní do něj potřebujeme nalákat zájemce ze zahraničí. Zároveň tu byla potřeba soustředit na jednom místě veškeré informace o všech našich anglických programech a možnostech fakulty, jež nabízí zahraničním studentům i akademickým pracovníkům,“ řekl proděkan pro zahraniční záležitosti Martin Faix.

Současně vysvětlil, proč fakulta nemohla čekat na nové celouniverzitní webové stránky, které jsou v plánu od září. „Uvědomujeme si, že vytváření dílčích stránek není ideální, prezentace univerzity by měla být jednotná. Na druhou stranu, nejsme první, kdo zvolil tuto cestu. Tlačil nás čas. Zájemce potřebujeme oslovit nyní,“ upřesnil proděkan.

Nové webové stránky splňují veškeré nároky fakulty. Jsou vizuálně atraktivní, moderní a uživatel se v nich snadno orientuje. „Vznikly díky úsilí a práci členů katedry mezinárodního a evropského práva. Navrhli strukturu, vybrali design a naplnili web obsahově. Spravovat jej bude zahraniční oddělení,“ dodal Martin Faix.

Na stránkách jsou samostatné záložky dvou nabízených studijních programů v anglickém jazyce, navazujícího magisterského a doktorského, a záložka Erasmus. Její obsah se dolaďuje. Přibýt mají také informace o dalších aktivitách, jako jsou letní školy či stáže.

Uživatelé už nyní na webu snadno najdou například informace o vyučujících, o poskytovaných stipendiích, o možnostech ubytování, propojení s Facebookem zahraničního oddělení fakulty a spoustu dalších důležitých odkazů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.