Novou proděkankou právnické fakulty bude Zdenka Papoušková

Jmenovací dekret předala Zdence Papouškové (vlevo) děkanka Milana Hrušáková
Foto: Velena Mazochová
středa 23. dubna 2014, 12:49 - Text: Velena Mazochová

Dosavadní vedoucí katedry finančního práva, národního hospodářství a ekonomie Zdenka Papoušková se s účinností od 1. května stává novou proděkankou právnické fakulty. Jmenovací dekret pro úsek vědy, výzkumu a doktorský studijní program převzala dnes od děkanky Milany Hrušákové.

Počet proděkanů právnické fakulty se sníží z šesti na pět. Nová proděkanka bude chtít pokračovat v práci svého předchůdce Vlastimila Fialy, jehož dosavadní úsek je podle ní dobře nastaven. „Také v oblasti postgraduálního studia, které přebírám po proděkanu Ščerbovi, je to nastaveno velmi dobře a není potřeba dělat nějaké větší zásahy,“ uvedla bezprostředně po převzetí dekretu Papoušková.

Pozornost chce věnovat mimo jiné transparentnímu dořešení problematiky odměňování a osobního ohodnocení v souvislosti s vědeckým výkonem. Jde podle ní o jednu z priorit celého vedení fakulty. „Bude potřeba nastavit chápání úvazku akademických pracovníků, protože věda je spolu s pedagogickou činností jeho součástí,“ zdůraznila Papoušková.

Nová proděkanka se ve své odborné práci zaměřuje na téma zdaňování neziskového sektoru, kterému se chce věnovat i při své habilitaci. Ta byla také jedním z kritérií, kterými se vedení fakulty při výběru nové proděkanky řídilo. „Ze všech potenciálních kandidátů má k zahájení habilitačního řízení nejblíže. Zároveň má zkušenosti s řízením proděkanského úseku z předchozího děkanského období Michala Malacky,“ zdůvodnila Hrušáková.

K rozhodnutí o změně proděkanských postů dospělo vedení fakulty po vzájemné dohodě se současným proděkanem pro vědu a výzkum Vlastimilem Fialou a Filipem Ščerbou, který měl dosud na starosti úsek pro bakalářský studijní program, navazující magisterský studijní program, doktorský studijní program a rigorózní řízení.

„Agenda nové proděkanky zahrne znovu doktorský studijní program, který sem logicky patří,“ uvedla děkanka Hrušáková. Zbývající agendu proděkana Ščerby převezme úsek magisterského studijního programu proděkanky Halířové.

Oba dosavadní proděkani podle Hrušákové ve funkci končí z vlastního rozhodnutí. Vlastimil Fiala se připravuje na profesorské řízení a také proděkan Filip Ščerba se hodlá v nejbližší době věnovat především svému kvalifikačnímu rozvoji.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.