Nikol Kovaříková si ze soutěže Miss Academia přivezla dva tituly

Foto: FMK UTB
čtvrtek 13. března 2014, 14:31 - Text: Velena Mazochová

V soutěži „miss, která má (s)mysl“ získala studentka olomouckých práv Nikol Kovaříková titul Miss Academia Online. Fanoušci jí poslali nejvíce hlasů prostřednictvím sociálních sítí a na portálu Studenta.cz. Zároveň se stala také Miss obchodního centra Zlaté Jablko.

„Oba tituly pro mě moc znamenají, protože u obou hlasovala široká veřejnost. Navíc jsem oproti ostatním finalistkám neměla téměř žádné zkušenosti s modelingem či podobnými soutěžemi,“ podělila se Nikol o bezprostřední dojmy. Soutěž vnímá jako dobrou zkušenost do budoucna a uvažuje o případné účasti na obdobných akcích.

Cení si zejména možnosti využít získaných titulů a medializace soutěže ve prospěch pomoci druhým. „Momentálně mám v plánu věnovat se dlouho plánované dobročinné činnosti v jedné zlínské organizaci. A samozřejmě škole, protože mám co dohánět,“ doplnila Kovaříková.

Vítězkou letošního ročníku Miss Academia se stala Adéla Rezková z Masarykovy univerzity. Jako první vicemiss porota zvolila Markétu Martinkovičovou z brněnské Mendelovy univerzity, titul druhá vicemiss získala Sabina Karasová z Ostravské univerzity. Slavnostní vyhlášení výsledků se konalo v úterý ve zlínském Kongresovém centru.

Porota v čele s lobbistou a někdejším diplomatem Pavlem Teličkou hodnotila deset finalistek ve čtyřech disciplínách. „Zvláštností letošního ročníku Miss Academia bylo to, že v žádné části soutěže jsme dívky nepředváděli v plavkách nebo spodním prádle. Podle reakcí diváků můžeme s klidem říci, že si rozhodně nepřipadali ochuzeni,“ prohlásil koordinátor soutěže Michal Halačka.

Miss Academia je studentskou soutěží krásy, kterou už osmnáctým rokem let pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Je určena studentkám vysokých a vyšších odborných škol, které chtějí dokázat, že k titulu Miss patří kromě půvabu také inteligence a přirozené charisma.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.