Nastupující vědecká generace právníků se potkala v Olomouci

Dopolední jednání konference zahájili zástupci olomoucké právnické fakulty (zleva) děkanka Milana Hrušáková, Ivo Telec a Filip Melzer.
Foto: Velena Mazochová
středa 12. února 2014, 14:31 - Text: Velena Mazochová

Doktorandům tuzemských a zahraničních právnických fakult je určena mezinárodní konference, která dnes byla zahájena na olomouckých právech. Příležitost k setkání s významnými odborníky v oblasti soukromého práva využilo přes padesát studentů z Česka a Slovenska.

„Konference reaguje na rekodifikaci soukromého práva, která proběhla s účinností od prvního ledna. Byla připravována více než deset let a jedná se o naprosto zásadní změnu. Olomoucké setkání je zaměřeno na oblast náhrad nemajetkové újmy a vazby na doprovodnou procesní legislativu,“ naznačil obsah konference Ivo Telec, vedoucí pořádající katedry občanského a pracovního práva.

Mladí vědečtí pracovníci si vyměňují zkušenosti, prezentují vlastní příspěvky a diskutují se školiteli a experty v oboru. „Dopolední program byl vyhrazen plenárním přednáškám odborníků, kteří se rekodifikaci věnovali, odpoledne se zaměří na jednání k dílčím otázkám v jednotlivých sekcích,“ popsal organizátor z olomoucké katedry Ondřej Šmíd. 

Hlavním výstupem konference bude souhrnná publikace jednotlivých příspěvků ve fakultním časopise Acta Iuridica Olomucensia.

Letošní olomoucké setkání přilákalo slovenské a české doktorandy z bratislavské Univerzity Jana Amose Komenského, Trnavské univerzity, Masarykovy univerzity či Univerzity Kalovy. Navazuje na předchozí tři ročníky věnované zejména přípravě nového občanského zákoníku. Jejich cílem bylo umožnit doktorandům navázat kontakty s členy rekodifikační komise a diskutovat o dílčích otázkách soukromého práva.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.