Na právnickou fakultu zavítají přední odborníci na mediaci

V předešlých ročnících na konferenci přijelo vždy kolem 150 účastníků.
Foto: archiv PF
středa 4. listopadu 2015, 15:00 - Text: Eva Hrudníková

O mimosoudním řešení sporů budou debatovat špičkoví odborníci na právnické fakultě. Ta spolu s partnery pořádá již třetí ročník mezinárodní vědecké konference zaměřené právě na mediaci. Tentokrát ji organizátoři nazvali - MEDIACE 2015. Reflexe a výzvy.  Konference se uskuteční v druhé polovině listopadu přímo na půdě Právnické fakulty, páteční společenský večer pak proběhne v nedaleké Pevnosti poznání. Setkání zaštítila děkanka Milana Hrušáková. Zájemci o účast se mohou stále přihlašovat.

„Cílem je interdisciplinární reflexe mediace v České republice a v zahraničí a analýza podmínek výkonu mediace u nás. Očekáváme, že nosnými tématy budou zkušenosti s aplikací zákona o mediaci, využívání mediace v praxi a vytváření podmínek pro přístup občanů k mimosoudním metodám řešením sporů,“ řekla členka organizačního výboru Veronika Pochylá z Právnické fakulty Univerzity Palackého. Konference je určena vědeckým pracovníkům, soudcům, státním zástupcům, mediátorům, ale například i sociálním pracovníkům či úředníkům. Fakulta ji pořádá jednou za dva roky. „Věřím, že konference bude stejně úspěšná jako ty předcházející a podzimní setkání v Olomouci přinese příjemné okamžiky a plodnou odbornou debatu,“ uvedla děkanka Milana Hrušáková. V předešlých ročnících na konferenci přijelo vždy kolem 150 účastníků. Letos pozvání přijali přední odborníci na mediaci z Rakouska, Slovenska a Dánska.

Pořadatelé konferenci rozdělili do tří částí. Po úvodních vystoupeních hlavních řečníků budou následovat přednášky v jednotlivých sekcích. Ty jsou tentokrát zaměřeny na teorii a výzkum mediace, její aplikaci, profesi mediátora a vzdělávání. Ve třetí části konference proběhnou interaktivně zaměřené workshopy. Výstupem z dvoudenní konference pak budou doporučení pro další teoretická zkoumání mediace a její uplatnění v praxi.

Vedle olomoucké fakulty se na organizaci podílejí Probační a mediační služba ČR, Právnická fakulta Masarykovy Univerzity v Brně, Rozhodčí soud, Soudcovská unie a Asociácia mediátorov Slovenska. Konference se uskuteční 20.-21. listopadu.

Podrobnosti o konferenci včetně elektronické přihlášky naleznete ZDE


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.