Mýtus jako základ státu – další díl rektorské besedy

Ilustrační foto: Imrich Veber
čtvrtek 16. dubna 2015, 14:47 - Text: Velena Mazochová

Proč vystoupil praotec Čech na Říp? Odpověď na tuto otázku bude hledat rektor Jaroslav Miller spolu se studenty právnické fakulty při druhé ze série přednášek, kterou pro tento semestr připravuje spolek NugisFinem. K debatnímu setkání zve v pondělí 20. dubna.

Rektorský diskusní cyklus prezentovaný souhrnným mottem Putování politickým myšlením, historií a filozofií práv se ve svém druhém pokračování zaměří na problematiku mýtu jako základu státu. Debatní formát přednášky zároveň otevře prostor pro aktivní účast studentů se zájmem o témata přesahující hranice jednotlivých oborů historie, práva, sociologie, filozofie nebo politologie.

Inspirativní rozměr rektorských setkání potvrdilo zahajovací setkání na téma komunikace s minulými generacemi. Před týdnem nabídl Miller zamyšlení nad proměnami vybraných pojmů v myšlenkovém kontextu předchozích staletí pod názvem Rozuměli bychom našim předkům?

Druhá přednáška rektora Jaroslava Millera je připravena na 20. dubna v aule právnické fakulty od 13:15.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.