Kupte si punč nebo vydražte zážitek. Pomůžete osmileté Adélce

Vyučující si roli obsluhy užívali už vloni.
Foto archiv Žurnálu
pondělí 30. listopadu 2015, 07:00 - Text: Eva Hrudníková

Koupit si punč nebo párek v rohlíku a přitom přispět na dobrou věc, budou moci už ve středu studenti a pracovníci právnické fakulty. Dopoledne startuje v předsálí auly Benefiční bufet. Zájemci navíc budou moci po celý den „pomáhat“ i prostřednictvím internetové aukce. A výtěžek? Vybrané peníze pořadatelé věnují na rehabilitaci nemocné Adélky, vnučky bývalé zaměstnankyně fakulty.

„První ročník bufetu jsme si vloni jako obsluha moc užili a spokojeně vypadali i zákazníci, tak proč si to nezopakovat? Navíc snad každého potěší pomoc jinému,“ řekl za organizátory Robert Zbíral z katedry politologie a společenských věd. V předsálí auly to začne vonět ve středu přesně v 11 hodin. Ke koupi budou vánoční punč, párek v rohlíku, točené pivo nebo sladké dobroty. „Obsluhovat bude pán s hokejkou na hlavě a řada dalších vyučujících,“ lákal Zbíral. K tomu, co utrží netradiční prodejci, pořadatelé přidají ještě částku z internetové dražby. K mání budou dva „zážitky“ s učitelskými týmy – paintballové střetnutí pracovně nazvané Zastřel si svého učitele nebo hospodský čtyřboj. Zájemci se na stránky dražby dostanou přes facebook fakulty.

Veškeré získané peníze potom organizátoři předají rodině osmileté Adélky Axmanové. „Velmi si ceníme této pomoci. Chci mnohokrát poděkovat všem, kteří se na této akci podílejí, a samozřejmě i dárcům,“ uvedla Zdenka Axmanová, babička Adélky. Dnes již osmiletá dívenka se narodila spolu se svou sestrou, dvojčetem Natálkou, předčasně. Záhy se však u ní z nezjištěných příčin rozvinula dětská mozková obrna. Zatím sama nedokáže sedět, chodit, nepoužívá ruce a je čtyřiadvacet hodin odkázaná na pomoc dospělé osoby. Finanční částka z dobročinné akce by měla pomoci s její rehabilitací v ADELI Medical Centru Piešťany. „Adélka není postižená mentálně. Chce dělat vše, co její zdravá sestřička. Jsme přesvědčeni, že intenzivní rehabilitace je to jediné, co by jí mohlo vrátit do plnohodnotného života,“ dodává Zdenka Axmanová.

Dobročinné předvánoční akce mají na olomoucké právnické fakultě již tradici. Letos se konají potřetí.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.