Konec čekání. Začněte s právnickým online kurzem, kdy sami chcete

Zájemci o studium najdou momentálně na Nostisu čtyři právnické kurzy. Repro: PF UP
pondělí 18. července 2016, 07:00 - Text: Eva Hrudníková

Revoluce v právnickém vzdělávání pokračuje. Až doposud museli zájemci o bezplatné online kurzy, které už druhým rokem připravuje studentský spolek Nugis Finem při Právnické fakultě Univerzity Palackého, čekat na termín jejich oficiálního zahájení. Ode dneška si je na platformě Nostis mohou spustit kdykoli. Zahájení výuky tak je plně v rukou studujících. Autoři doporučují kurzy jak široké veřejnosti k získání obecného povědomí, tak i studentům práv.

„Jde o zásadní změnu. Až na výjimky se tato nová vlastnost dotkne všech našich kurzů. Někde to ale není možné s ohledem na to, že se v některých kurzech píší eseje a je třeba, aby kurz současně dělalo velké množství studentů kvůli vzájemnému hodnocení esejí. Tyto výjimky označíme datem hromadného startu. Studenti je tedy bez problémů dokážou identifikovat,“ vysvětlil prezident Nugis Finem John A. Gealfow.

Zájemci o studium najdou momentálně na Nostisu čtyři právnické kurzy – Základní práva, Byznys a právo, Věcná práva a Rodinné právo. Poslední tři jmenované lze zahájit kdykoli. „Další kurzy budou rychle následovat. Už v září vyjde kurz forenzní genetiky, který je určený především pro advokáty, státní zástupce a soudce. Ale může být velmi přínosný pro kohokoliv, kdo si chce rozšířit znalosti o genetice a vyvrátit některá klišé známá především z amerických kriminálních seriálů,“ láká John A. Gealfow.

Tím však aktivity spolku Nugis Finem nekončí. Už nyní vzniká kurz římského práva, který připravují olomoučtí studenti s pedagogy z domácí fakulty a z Univerzity Karlovy. „Souběžně pracujeme na kurzu právní filozofie, který tvoříme ve spolupráci s Masarykovou Univerzitou, nebo na kurzu s prestižní John Marshall Law School,“ vyjmenoval John A. Gealfow a přidal ještě jednu chystanou novinku. „V nejbližší době bychom taktéž my měli expandovat do světa, neboť ve spolupráci s Katedrou historie Filozofické fakulty Univerzity Palackého připravujeme kurz české historie. Chceme ukázat, kdo vlastně my, český národ, jsme. Kde jsme se tu vzali a z jaké perspektivy se díváme na svět. Kurz bude v anglickém jazyce a doplní ho české i anglické titulky a vzhledem ke strategickým plánům univerzity i titulky čínské.“

Aktivity posluchačů si cení i vedení právnické fakulty. „Studentům patří velký dík. Je to jejich osobní aktivita, kterou dělají ve volném čase. Jejich práce je dobrou propagací fakulty,“ řekla Monika Horáková, proděkanka pro organizaci, rozvoj a komunikaci.

Spolek Nugis Finem patří v Česku k průkopníkům hromadného onlinového vzdělávání. Úspěšní absolventi jejich kurzů získávají certifikát s logem Nugis Finem a Univerzity Palackého.

Zájemci o právnické vzdělávání online najdou veškeré informace ZDE


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.