Do nového akademického roku poprvé s akademickým diářem

Akademický diář pro studenty právnické fakulty.
Foto: Velena Mazochová
středa 25. září 2013, 07:35 - Text: Velena Mazochová

Studenti právnické fakulty si budou moci lépe plánovat svůj čas i osobnostní rozvoj. Pomoci jim mají diáře, které pro ně fakulta připravila pro vstup do nového akademického roku. Při zahájení výuky jej studenti prvního ročníku obdrželi zdarma, pro ostatní je za 150 korun.

První předností kapesního diáře je rozvržení do akademického, nikoli kalendářního roku. „Studenti si do něj mohou zaznamenat veškeré informace, rozvrhy, zkoušky a přehledně si plánovat průběh dvou semestrů,“ zdůraznila Veronika Tomoszková z katedry správního práva, která kapesní kalendář připravila ve spolupráci s nakladatelstvím Linde. „Pro budoucí právníky je důležité, aby se už od prvního ročníku naučili plánovat svůj čas,“ dodala.

Kromě přehledného plánování má novinka prostřednictvím doporučení, podnětů a tipů inspirovat studenty v jejich osobnostním a profesním rozvoji. „Měl by být současně návodem, jak zefektivnit své studium, vlastní chování, případně změnit stereotypy. Například stránka věnovaná klíčovým právnickým schopnostem a dovednostem zahrnuje i doporučení, co pro to mohou udělat už v průběhu studia. Diář nabízí také prostor pro formulování vlastních vizí či poznámek,“ doplnila Tomoszková.

Studentka pátého ročníku Eliška Petrtýlová oceňuje zejména rady, jak si efektivně zorganizovat čas. „Je to přehledné, výborný je i harmonogram akademického roku, stejně jako rozvrhy a spousta důležitých informací. Využiju jej naplno,“ ujišťuje Petrtýlová.

Součástí diáře jsou také praktické informace o náležitostech psaní seminárních a kvalifikačních prací, přehled studentských spolků nebo prostor pro postupné sestavování individuálního kurikula. „Studenti si mohou zaznamenávat své úspěchy, jako jsou účast v soutěžích nebo získání certifikátů a nakonec si poskládají vlastní profesní životopis, který využijí při nástupu do praxe,“ doplnila Tomoszková.

Jako iniciátorka a autorka koncepce, textů i ilustrací je přesvědčena, že i drobnosti tohoto typu přispívají k upevňování sounáležitosti studentů s fakultou.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.