Budoucí právníci zvou na dobročinnou vánoční burzu

Výjezdní workshop v Koutech nad Desnou.
Foto: Archiv SPP
pátek 13. prosince 2013, 07:32 - Text: Velena Mazochová

Přinést (ne)potřebnou věc využitelnou pro druhého, koupit dárek k Vánocům a navrhnout adresáta výtěžku z vánoční burzy budou moci návštěvníci dobročinné akce, kterou na pondělí připravili studenti práv. Závěrečným večerním koncertem akademické kapely se fakulta současně rozloučí s absolventskými ročníky.

Burza darovaných věcí bude probíhat v pondělí 16. prosince po celý den od osmi do dvaceti hodin v předsálí auly právnické fakulty. Zájemci mohou darovat vlastní rukodělné výrobky nebo věc, kterou již nepotřebují. Zároveň si mohou sami zakoupit případný vánoční dárek.

O adresátovi výtěžku rozhodnou hlasy, které přidělí členové akademické obce navrženým dobročinným projektům. Nominace na konkrétní aktivity, které si zaslouží tuto formu podpory, lze zasílat do dnešního poledne na email: veronika.tomoszkova@upol.cz.

„Myslím, že snahu studentů je třeba ocenit. Obecně nejsou právníci ve společnosti vnímáni jako lidé, kteří by nezištně pomáhali těm, kdo pomoc potřebují,“ zdůraznila Veronika Tomoszková z katedry správního práva.

Pondělní program vyvrcholí vyhlášením výsledků hlasování a vánočním koncertem učitelské kapely Stagnace. První tóny „akademického bigbítu“ zazní v 19 hodin v malém sále budovy B. „Je věnován studentům pátého ročníku, pro něž to bude rozloučení s výukou starého studijního programu, který skončí spolu s nimi. Koncert je ale samozřejmě určen také všem ostatním studentům a zaměstnancům,“ doplnila Tomoszková.

S nápadem na uspořádání dobročinné akce přišli studenti právnické fakulty v průběhu říjnového výjezdního workshopu Studentské právní poradny a předmětu Právo pro každý den. Údajně je to první dobročinná akci budoucích právníků v posledních letech.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.