Budoucí právníci se jedou seznamovat do Jeseníků

Foto:ELSA
čtvrtek 10. září 2015, 11:00 - Text: Eva Hrudníková

Co je to STAG? Jak fungují právní kliniky? Jak vypadá simulované soudní jednání? A kdo usedne do lavic prvního ročníku na Právnické fakultě Univerzity Palackého? Odpovědi nejen na tyto otázky získají účastníci Právnického seznamováku. Třídenní akce, kterou pořádá Evropské sdružení studentů práv (ELSA) spolu s právnickou fakultou, se koná od pátku v Jeseníkách. Zatím má ELSA na seznamu 35 prváků, zájemci se ale mohou po dohodě s organizátory stále přihlašovat.

Usnadnit svým budoucím kolegům vstup na vysokou školu se rozhodli studenti práv již podruhé. „Chceme, aby studenti prvního ročníku byli hrdí na to, že studují právě na Univerzitě Palackého. Chceme jim ukázat, čím je výjimečná. Vloni měl kurz premiéru,“ říká posluchač čtvrtého ročníku právnické fakulty a prezident olomoucké ELSA Daniel Pospíšil. Na účastníky čeká víkend plný vzdělávacích, herních a sportovních aktivit. „Některé přednášky povedou i pedagogové z naší fakulty. Účastníkům předáme vlastní zkušenosti ze studia, poradíme různé vychytávky, budeme se bavit i o náročnosti předmětů. Dozví se například, jak čerpat stipendia, co jsou právní kliniky, jaké jsou možnosti ubytování a podobně,“ nastiňuje Pospíšil. Cílem kurzu bude i stmelit kolektiv a odbourat nováčkovský stres.

Do Jeseníků se chystá například budoucí prvačka Andrea Kupčíková. „Doufám, že si na kurzu najdu přátele a poznám, jak funguje právnická fakulta,“ těší se Andrea, která využije i společné dopravy na seznamovák.

Letošní Právnický seznamovák se uskuteční v Hotelu Dlouhé Stráně od 11. do 13. září. Kontakt na organizátory a bližší informace o přihláškách, místu, dopravě a náplni pobytu ZDE.

ELSA jako nezávislá, nepolitická a nezisková organizace sdružuje přes třicet tisíc studentů a mladých právníků ze tří stovek fakult ve více než čtyřiceti evropských zemích. Kromě Olomouce působí v Česku na právnických fakultách v Brně, Plzni a Praze. Olomoucká pobočka vznikla v roce 1998 a v loňském akademickém roce měla na 150 členů.

V nadcházejícím akademickém roku nastoupí do prvních ročníků na Právnické fakultě Univerzity Palackého více než 300 nových studentů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.