Budoucí právníci mají originální studijní pomůcku. Akademický diář

Zájemci si mohou diář koupit i v prodejně odborné literatury na PF.
Foto: Eva Hrudníková
pondělí 21. září 2015, 14:00 - Text: Eva Hrudníková

Má tmavě fialovou - fakultní - barvu, letos získal větší formát a je skvělou pomůckou ke studiu. Řeč je o diáři, který pro své studenty na začátku akademického roku připravila právnická fakulta. V rámci Univerzity Palackého zatím jako jediná. Zájemci si jej mohou koupit již nyní na vybraných místech.

Hned po otevření je jasné, že držíte v ruce „multifunkční originál“. Přehledné plánování času sladěné s akademickým rokem, nikoli s kalendářním, je pouze jednou z mnoha výhod. „Chceme, aby se studenti naučili pracovat s diářem. Mohou si zaznamenávat veškeré informace, rozvrhy, zkoušky, kontakty, volnočasové aktivity a přehledně si plánovat dva semestry na jednom místě,“ řekla Veronika Tomoszková z katedry správního a finančního práva, která kalendář připravila spolu s olomouckým nakladatelstvím ANAG.

Autorka letošní diář vylepšila a využila nápady studentů. „V porovnání s předchozími dvěma ročníky má větší, praktičtější formát,“ podotkla Tomoszková. Sama před lety přišla s nápadem vytvořit tuto studijní pomůcku. Chystá texty i ilustrace. „V zahraničí jsou podobné diáře běžné. Setkala jsem se s nimi už na střední škole v USA, kde jsem studovala. V Česku o žádném takovém zatím nevím,“ uvedla Tomoszková. Je přesvědčena, že i drobnosti tohoto typu přispívají k upevňování sounáležitosti studentů s fakultou.

Diář pomůže posluchačům práv také s osobním rozvojem a poznáním sebe sama. Najít se v něm dají inspirativní citáty, drobné úkoly k rozvoji paměti, kreativity nebo třeba k testování pozornosti. Místo je v něm i k postupnému sestavování vlastního životopisu. „Oceňuji, že je připravený přímo pro nás. Je praktický a baví mě. Nevynechám jedinou stránku, jediné cvičení. Všem ho doporučuji,“ chválila aktivitu fakulty Leontýna Bártová studentka 3. ročníku.

Právnická fakulta vydala Akademický diář 2015/2016 v nákladu 500 kusů. Zájemci si jím mohou zalistovat v univerzitním obchodě UPoint. Koupit pak za 159 korun v prodejně odborné literatury Leges na právnické fakultě nebo v knihkupectví ANAG v Ostružnické ulici.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.