Akademický senát Univerzity Palackého má nového člena

Jaroslava Sovinského uvedl do funkce předseda Akademického senátu UP Jiří Langer.
Foto: Velena Mazochová
čtvrtek 17. března 2016, 13:00 - Text: Velena Mazochová

Právnická fakulta má v Akademickém senátu UP (AS UP) nového zástupce. Maxima Tomoszka, který byl jmenován do funkce proděkana pro studijní záležitosti, nahradil odborný asistent katedry ústavního práva Jaroslav Sovinský. Nového kolegu v řadách akademických pracovníků přivítal na zasedání senátu jeho předseda Jiří Langer.

Změnu ve složení akademického senátu si vyžádala neslučitelnost funkcí senátora a proděkana, kterou stanoví zákon o vysokých školách. „Ve chvíli, kdy se Maxim Tomoszek stal proděkanem, jeho mandát zanikl. Byl proto povolán náhradník, který se v senátních volbách umístil jako další v pořadí,“ vysvětlil předseda akademického senátu Jiří Langer.

Jaroslav Sovinský má s působením ve „velkém senátu“ řadu zkušeností. Senátorské křeslo přijal už ve dvou předcházejících volebních obdobích. „Rád budu spolupracovat zejména v legislativní oblasti, například při řešení otázek vnitřních předpisů, případně i v rámci studijních záležitostí,“ uvedl staronový senátor, který nově doplnil trojici členů AS UP za právnickou fakultu. Spolu s ním ji zastupuje Lucia Madleňáková za akademické pracovníky a John Gealfow ve studentské komoře.

Akademický senát Univerzity Palackého má 24 členů, které ze svých řad volí akademici a studenti na dobu tří let.  Každá fakulta je zastoupena dvěma senátory z řad akademických pracovníků a jedním z řad studentů. Funkční období akademického senátu v současném složení vyprší v květnu 2017. Zasedání senátu jsou veřejně přístupná.

Informace o Akademickém senátu UP ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.