Akademický senát právnické fakulty doporučil vyjasnit koncepci ediční činnosti

Dočasným senátorem se stal student Tomáš Vachutka.
Foto: Velena Mazochová
čtvrtek 12. března 2015, 14:21 - Text: Velena Mazochová

Vyjádření k návrhu směrnice děkanky o fakultní ediční komisi bylo jedním z hlavních výstupů včerejšího jednání akademického senátu právnické fakulty. Senátoři ve svých řadách zároveň přivítali jednoho nového a dva staronové členy.

Změny ve složení fakultního senátu vyplynuly z návratu dvou senátorů z Fulbrightova pobytu v USA. „Skončil tak dočasný mandát Lukáše Ryšavého a Filipa Melzera a zároveň se obnovil mandát Veronice Tomoszkové a Maxi Tomoszkovi,“ informoval předseda senátu Michal Bartoň. Mezi senátory zároveň přivítal Tomáše Vachutku, který ve studentské komoře nahradí senátorku Alici Tabarčíkovou do doby jejího návratu z erasmovského pobytu v zahraničí.

S návrhem směrnice děkanky o fakultní ediční komisi seznámila senátory proděkanka pro vědu a výzkum Zdeňka Papoušková, která objasnila její význam a výchozí koncepci. „Jde o první směrnici o ediční komisi za dobu trvání fakulty,“ připomněla proděkanka. Připravovaná směrnice má tak podle ní dosavadní stav napravit a do budoucna chod ediční komise zabezpečit.

Po obsáhlé diskusi se senátoři shodli na doporučení, podle nějž by měla být vyjasněna koncepce ediční činnosti na fakultě stejně jako kompetence ediční komise, přičemž její personální složení by mělo být přizpůsobeno stanoveným pravomocem. Pro členství v ediční komisi senát zároveň navrhl přímo určit vedoucí kateder, center a šéfredaktorů fakultních časopisů a konkretizovat role edičních referentů a výkonného redaktora.

Z iniciativy studentských zástupců vzešel z jednání podnět, kterým se senátoři obracejí na tajemníka fakulty v souvislosti s možnostmi vybudovat bezbariérové nájezdy na chodníky v okolí fakultních budov a cestu k tramvajové zastávce Envelopa.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.