Akademická obec právnické fakulty vybere nové senátory v listopadu

Pondělního jednání se účastnilo jedenáct senátorů.
Foto: Eva Hrudníková
úterý 22. září 2015, 15:16 - Text: Eva Hrudníková

Akademici a studenti právnické fakulty si vyberou své zástupce do akademického senátu na začátku listopadu. Na svém včerejším zasedání o tom rozhodli senátoři. Zároveň si museli zvolit nového předsedu. Michal Bartoň se svého mandátu vzdal v souvislosti s kandidaturou na děkana fakulty.

Senátní volby se uskuteční 3.-5. listopadu v předsálí auly právnické fakulty, denně od 9.30 do 15.00 hodin. „Termín jsme vybrali tak, aby se nekřížil s žádnými důležitými akcemi na fakultě,“ řekl odstupující předseda Michal Bartoň. Senátoři zároveň ustavili tříčlennou volební komisi. Na průběh voleb budou dohlížet Gabriela Halířová, Alice Tabačíková a Markéta Horová. Patnáct nových senátorů zvolí akademická obec na funkční období 2015-2018.

Členové fakultního senátu také rozhodli o termínu veřejné prezentace kandidátů na děkana. Prostor dostanou v aule fakulty ve středu 7. října od 17 hodin. Právnická fakulta si zvolí děkana o týden později, 14. října.

V závěru včerejšího jednání pak rezignoval na svůj post předseda Bartoň. „Souhlasil jsem se svou kandidaturou na děkana naší fakulty. Domnívám se proto, že by nebylo vhodné dále setrvávat ve funkci senátora,“ vysvětlil Bartoň. Vzápětí tak došlo na tajnou volbu nového předsedy. Jediným navrženým kandidátem byl Václav Stehlík, vedoucí katedry mezinárodního a evropského práva. Svůj hlas mu dalo všech 11 přítomných senátorů. Stehlík povede senát do konce listopadu, kdy končí funkční období současných senátorů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.