Akademická obec může navrhovat kandidáty na děkana právnické fakulty

Ilustrační foto: Milada Hronová
úterý 1. září 2015, 11:10 - Text: Velena Mazochová

Až do 30. září mohou studenti a akademici právnické fakulty navrhovat kandidáty na funkci děkana pro období příštích čtyř let. Volby se uskuteční 14. října.

Nový děkan nebo děkanka nahradí ve funkci Milanu Hrušákovou, která děkanský post opustí na konci ledna příštího roku. Fakultu vede ve svém druhém funkčním období a kandidovat už nemůže.

Termín pro podávání návrhů stanovila volební komise ve složení Renáta Šínová, Olga Pouperová a Lucia Valentová. Písemné nominace lze doručit osobně, e-mailem nebo prostřednictvím poštovní schránky na právnické fakultě.

Navrhovat příštího děkana může každý člen akademické obce. „Komise zatím žádný návrh na kandidáta neobdržela,“ uvedla její předsedkyně Šínová.

Volby děkana právnické fakulty na funkční období 2016 – 2020 vyhlásil na konci června akademický senát, který také v říjnu o vítězném kandidátovi rozhodne. Děkana fakulty jmenuje rektor na základě senátního návrhu.

Právnická fakulta byla obnovena v roce 1991 a kromě Milany Hrušákové stáli v jejím čele Miroslav Liberda, Jiří Blažek a Michal Malacka.

Podrobné informace k děkanským volbám na právnické fakultě ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.