Užívejte rozumu i moudrosti srdce, slyšeli teologové při promoci

Včerejší slavnostní promoce v Arcibiskupském paláci.
Fotogalerie: Velena Mazochová
pátek 27. června 2014, 08:05 - Text: Velena Mazochová

Slavnostní promocí se v tomto týdnu loučili se svou alma mater čerství absolventi cyrilometodějské teologické fakulty. Řady nových magistrů a bakalářů dnes doplní absolventi studijních programů realizovaných ve spolupráci s Caritas Vyšší odbornou školou sociální Olomouc.

V Arcibiskupském paláci se během uplynulých dvou dnů vystřídalo více než sto dvacet studentů, kteří úspěšně ukončili svá studia v celkem čtrnácti bakalářských a magisterských oborech v prezenční i kombinované formě. Včerejší slavnostní promoce se uskutečnily za účasti představitelů fakulty včetně jejího velkého kancléře, olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera.

„Přeji vám, abyste se vším, co jste při studiu na teologické fakultě mohli objevit, přibližovali ke svatým tajemstvím, která dávají sílu i poslání – nejen schopností rozumu, ale i moudrostí srdce,“ řekl arcibiskup promovaným.

Podle čerstvého absolventa oboru Teologické nauky Josefa Capíka studium teologie rozšiřuje poznání. „Jako věřícího člověka mne studium zajímalo a myslím, že je přínosem po každého. Posunuje člověka dál, je to možnost pořád se vzdělávat. Skloubit práci a studium ale není jednoduché,“ zdůraznil Capík, který absolvoval kombinovanou formu studia.

K otevřenosti a dalšímu prohlubování znalostí vyzval také proděkan Petr Chalupa, který včera promluvil k čerstvým bakalářům. „Člověk, který dosáhne určitého cíle, si může říci – tak už něco jsem. Chtěl bych vás poprosit, abyste na tento moment nezapomínali. Právě od této chvíle, kdy už někým a něčím jste. Tím, čím máte být, se stále stáváte a další vzdělávání je k tomu nezbytný předpoklad,“ uvedl Chalupa.

Promoce v Arcibiskupském paláci pokračují dnešními slavnostními akty, kterými završí svá studia přes šedesát absolventů Caritas Vyšší odborné školy sociální v Olomouci. Diplomy převezmou úspěšní posluchači studijních programů Charitativní a sociální práce a Sociální a humanitární práce.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.