Dvě fakulty přijaly poslední přihlášky ke studiu v příštím akademickém roce

Ilustrační foto: Velena Mazochová
středa 17. srpna 2016, 07:45 - Text: Velena Mazochová

Zhruba stovka uchazečů využila druhého kola přijímacího řízení a poslala přihlášky ke studiu na teologické fakultě. O přijetí bude ještě usilovat také 80 zájemců o navazující magisterské studium Intenzivní péče v porodní asistenci na fakultě zdravotnických věd. Přijímací zkoušky se na obou fakultách uskuteční na konci srpna.

Ke studiu se mohli do konce července hlásit zájemci o bakalářská studia Charitativní a sociální práce a Mezinárodní sociální a humanitární práce, na kterých s teologickou fakultou spolupracuje  CARITAS-VOŠs Olomouc. „Ve druhém kole přijímacího řízení fakulta obdržela na obor Charitativní a sociální práce v prezenční i kombinované formě studia 65 přihlášek, na obor Mezinárodní sociální a humanitární práce v prezenční formě 39 přihlášek.  Počet přihlášených na tyto obory včetně prvního kola je celkem 309, fakulta plánuje přijmout 200 uchazečů,“ upřesnila vedoucí studijního oddělení teologické fakulty Jana Zajacová. Přijímací zkoušky se uskuteční ve dnech 30. a 31. srpna.

Pro akademický rok 2016/2017 fakulta obdržela přes sedm stovek přihlášek. V novém akademickém roce by na ní mělo začít studovat zhruba 470 nových posluchačů.

Předposlední srpnový den se k přijímacím zkouškám sjedou do Olomouce také uchazeči o navazující magisterské studium Intenzivní péče v porodní asistenci. Do dodatečného přijímacího řízení, které fakulta zdravotnických věd vyhlásila v květnu po úspěšné akreditaci, se přihlásilo 15 zájemců o prezenční formu a 65 uchazečů o kombinované studium. Je určeno absolventům bakalářského studia oboru Porodní asistentka. „Počítáme s přijetím deseti studentů do prezenčního studia. U kombinované formy předpokládáme dvacet přijatých, tento počet by se ale mohl mírně zvednout, pokud by se pro nás v rámci univerzity uvolnilo několik míst pro nově přijímané studenty,“ uvedla vedoucí studijního oddělení FZV Alena Cholinská.

Celkem tak fakulta obdržela pro akademický rok 2016/2017 přes 1 600 přihlášek. Uchazeči měli největší zájem o obory Fyzioterapie a Všeobecná sestra. Do prvních ročníků by mělo od nadcházejícího akademického roku nastoupit ke studiu kolem 280 prváků. Jde o přibližně stejný počet, které fakulta přijala i loni.

Druhou šanci ke studiu na UP využilo také 430 zájemců o více než dvacet studijních oborů, které ve druhém kole nabídla přírodovědecká fakulta. Hlásit se mohli do poloviny července.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.