Teologové budou volit děkana i zástupce do senátu univerzity

Ilustrační foto: Pavel Konečný
pátek 20. prosince 2013, 14:26 - Text: Pavel Konečný

Dvojí volby čekají na jaře příštího roku cyrilometodějskou teologickou fakultu. O harmonogramu rozhodoval senát na svém prosincovém zasedání.

Přípravu voleb děkana pro funkční období od května 2014 do 27. května 2017 bude mít na starosti pětičlenná komise v čele s předsedou Tomášem Parmou. Kromě něj jsou v komisi Marie Teodora Nováková, Dominik Opatrný, Petra Potměšilová a Petra Sobková. Senát teologické fakulty bude hledat nového děkana, jelikož současné děkance Ivaně Vlkové na jaře uplyne druhé funkční období.

Zatímco volba děkana se týká pouze senátorů fakulty, celá akademická obec bude od 3. do 5. dubna volit své zástupce do „velkého“ senátu celé univerzity. Volby bude připravovat komise sedmi studentů a vyučujících. Budou v ní zastoupeni Zuzana Raková, Milena Öbrink Hobzová, Martina Pračkeová, Tereza Heitelová, Kateřina Stavinohová, Helena Janíková a Veronika Šánková.

Do Akademického senátu Univerzity Palackého volí každá fakulta dva zástupce z řad akademiků a jednoho studenta.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.