Studentský projekt bojoval proti drogám

Konference S.H.A.R.E. 2015 s protidrogovou tematikou.
Foto: KKV
sobota 22. srpna 2015, 08:29 - Text: Pavel Konečný

Společně s kolegy ze zemí visegrádské čtyřky se studenti cyrilometodějské fakulty zamýšleli nad životem mladých lidí. Uspořádali mezinárodní konferenci věnovanou centrům pro prevenci a terapii drogových závislostí.

O grant studenti požádali při plánování projektu v průběhu zimního semestru uplynulého roku. Na katedry křesťanské výchovy byl otevřen nový předmět s názvem Plánování projektů, do kterého se přihlásila čtyřčlenná skupinka studentů oboru Sociální pedagogiky a oboru Charitativní a sociální práce ve složení Nikol Novotná, Monika Pospíšilová, Milan Martinec a Eliška Marčíková.

„Zkušenosti nezískáme, když to nezkusíme. Proto jsme se vrhli do příprav,“ řekla k vlastní motivaci Monika Pospíšilová. Jejich tým se rozrostl ještě o Evu Ohniskovou a Evu Krutílkovou.

Konference rozebrala problematiku doléčovacích center Polsku, Maďarsku, na Slovensku a v Česku. „Experti, kteří do Olomouce zavítali, byli převážně sociální pracovníci,“ uvedla Pospíšilová.

Ze Slovenska to byla organizace Road Tomky, maďarským partnerem se stala organizace Indit, z Polska dorazili odbornice z organizace Monar a hostitelskou zemi reprezentovala pražská Magdalena. Svůj prostor v programu konference dostalo i olomoucké P-centrum, které připravilo wokrshop a umožnilo exkurzi do prostředí, kde se svými klienty pracují. Druhá exkurze se odehrála v K-centru.

„Nedílnou součástí konference byl společenský večer, na němž mohli experti diskutovat o problémech a odlišnostech, které mají ve svých organizacích a společně tak hledat správnou cestu či řešení,“ dodala Pospíšilová. Věří, že příští ročník bude stejně úspěšný jako ten letošní.

Červnovou konferenci  S.H.A.R.E. 2015 se v prostorách Vyšší odborné školy sociální CARITAS podpořil mezinárodní Visegradský Fond.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.