Studentská konference rozebere problematiku protidrogových center

Organizátoři konference Eva Ohnisková, Marie Geislerová, Monika Pospíšilová, Eva Krutílková, Milan Martinez (zleva).
Foto: archiv KKSP
neděle 7. června 2015, 09:30 - Text: Velena Mazochová

Mezinárodní konference, kterou na polovinu června připravují studenti teologické fakulty, bude věnována centrům pro prevenci a terapii drogových závislostí. S příspěvky na ní vystoupí experti z poradenských a léčebných pracovišť zemí Visegrádské čtyřky. 

„Konference se ponese v duchu sociální práce, konkrétně doléčovacích center pro drogově závislé klienty. Doufáme, že setkání bude zároveň prvním krůčkem k rozšiřování vzájemné spolupráce v budoucnosti,“ uvedla za organizátory studentka oboru Charitativní a sociální práce Eva Ohnisková. 

V sérii přednášek se představí pracovníci z olomouckého P-centra, z pražské organizace Magdaléna, polského sdružení Monar, slovenské organizace Road Tomky a maďarské veřejné nadace Indit. Pro účastníky připraven také dokument o životě v terapeutické komunitě, ukázka meditace jako způsobu k dosažení psychické rovnováhy nebo návštěva olomouckého kontaktního a preventivního centra. 

Primární cílovou skupinou jsou sociální pracovníci zabývající se problematikou závislostí a drog. Organizátoři přivítají také návštěvníky z řad širší veřejnosti se zájmem o téma protidrogových center, kteří si chtějí rozšířit své znalosti a zkušenosti.

Připravovaná konference je jedním z výstupů projektu Seek, harken and relay experience (S.H.A.R.E.), který vypracovali studenti z katedry křesťanské sociální práce pod vedením Zuzany Půžové z Institutu sociálního zdraví. Jeho smyslem je prohloubit spolupráci zemí Visegrádské skupiny při řešení problematiky doléčovacích center pro drogově závislé klienty, umožnit výměnu zkušeností, sdílení praktických postupů a diskusi k novým trendům. 

Dvoudenní mezinárodní setkání se uskuteční ve středu a ve čtvrtek 17. a 18. června v aule Caritas - Vyšší odborné školy sociální Olomouc. Jednacím jazykem je angličtina. 

Podrobný harmonogram ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.