Studenti chystají propagační video teologické fakulty. Před kameru zvou talentované kolegy

Schůzka organizačního týmu s proděkankou Lucií Cincialovou.
Foto: Velena Mazochová
středa 13. ledna 2016, 07:27 - Text: Velena Mazochová

Cyrilometodějská teologická fakulta bude mít historicky první propagační video. Jeho přípravy se ujala tvůrčí skupina studentů, kteří aktuálně hledají dobrovolníky, ochotné představit své zajímavé koníčky, aktivity a zájmy před kamerou.

„Hledáme především lidi, kteří se ve svém volném čase věnují nějaké zajímavé nebo netradiční činnosti, kterou ve videu předvedou. Více už ale prozradíme jen potencionálním zájemcům,“ uvedla Barbora Bečková z realizačního týmu, který dále tvoří Monika Pospíšilová, Eva Ohnisková, Jiří Daněk a Lukáš Graca. Dobrovolní spolupracovníci se mohou přihlásit prostřednictvím online dotazníku do konce ledna 2016. „V únoru bychom pak rádi vybrali několik vystupujících a probrali s nimi konkrétní podobu jejich úkolu ve videu,“ doplnila Barbora Bečková.

S nápadem na vytvoření propagačního videa je oslovilo vedení fakulty. „Pan děkan Tavel se s námi sešel a řekl nám svou představu. Chtěl také poznat naše kameramany Vojtu Palečka a Tomáše Mošťka, které jsme našli v řadách našich kamarádů. S natáčením nejrůznějších promovideí mají bohaté zkušenosti,“ dodala Barbora Bečková.

Podle proděkanky Lucie Cincialové by připravované video mělo představit rozmanitou nabídku studijních oborů i přitažlivou fakultní atmosféru. „Mělo by fakultu přiblížit jako místo, kde lze studovat nejen teologii, ale i další obory. Chceme ukázat, že studenti i pedagogové jsou ´normální lidi´, proto jsme se rozhodli najít stávající i bývalé posluchače, kteří jsou v něčem dobří a sympatičtí tím, co umějí, dělají, co je baví, čím žijí, proč studují právě tady a k čemu je jim to dobré,“ vysvětlila proděkanka.

Přesný termín dokončení propagačního videa stanoven nebyl, jeho tvůrci ale předpokládají, že by mělo být hotovo na začátku jara. „Jde nám o to, abychom natočili video kvalitně a zajímavě a zbytečně jej neuspěchali,“ zdůraznila Barbora Bečková.

Dotazník pro zájemce o spolupráci a další informace ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.