Rodina 3 x jinak: Jan Sokol, Petr Osolsobě a Pavel Ambros

Repro: Žurnál UP
čtvrtek 21. ledna 2016, 10:00 - Text: Velena Mazochová

Tři přednášky, tři profesoři, tři vědecké přístupy – takový je rámec cyklu besed, při nichž se v olomouckém Centru Aletti vystřídají přední čeští odborníci s přednáškami na téma současná rodina. Nad její situací v dnešní době se zamyslí z pozic humanismu, sociologie a spirituality.

Jako první host představí svůj „humanistický pohled“ přední český filozof, publicista a vysokoškolský pedagog Jan Sokol. „Budu mluvit především o povaze a kořenech rodiny jako takové z antropologického hlediska,“ uvedl někdejší ministr školství a současný proděkan Fakulty humanitních věd UK Jan Sokol. Jeho přednáška s následnou besedou se uskuteční 26. ledna v 18 hodin v sále Centra Aletti v Křížkovského ulici.

Sociologické hledisko nabídne ve stejnou hodinu a na stejném místě 16. února filozof a estetik Petr Osolsobě, vedoucí Semináře estetiky Masarykovy univerzity v Brně a profesor Janáčkovy akademie múzických umění. Cyklus uzavře 22. března přednáška Pavla Ambrose, vedoucího Institutu interkulturního, mezináboženského a ekumenického výzkumu a dialogu při Cyrilometodějské teologické fakultě.

Přednáškový cyklus Rodina 3x jinak připravili členové olomoucké pobočky Vysokoškolského katolického hnutí (VKH). Chtějí tak přiblížit problematiku dnešní rodiny mladým lidem i široké veřejnosti a podpořit iniciativy pro řešení aktuálních problémů. „Věříme, že tento vzdělávací projekt, který podpořilo i město Olomouc, vyvolá v lidech snahu o zlepšení situace rodinného života, která není ideální,“ doplnil člen vedení VKH Jan Morcinek.

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc je občanské sdružení, které se hlásí ke křesťanským hodnotám. Sdružuje studenty Univerzity Palackého a vyšších odborných škol v Olomouci. Sdružení nabízí (nejen) studentům vzdělávací a kulturní vyžití, jeho náplní je pořádání besed, přednášek, sportovních a volnočasových aktivit a vytváření prostoru pro setkávání a rozvoj mezilidských vztahů.

Informace jsou k dispozici také ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.