Přineste, co můžete postrádat: podpoříte lidi s handicapem

Repro: Žurnál UP
středa 20. ledna 2016, 07:31 - Text: Velena Mazochová

Oblečení, módní a bytové doplňky, knihy, hry, hračky nebo třeba nádobí přijímají od úterý organizátoři Dobročinného blešího trhu, jehož druhý ročník připravuje Cyrilometodějská teologická fakulta na letošní březen. Peníze získané z prodeje půjdou na konto olomouckých organizací Pamatováček a Středisko svaté Alžběty pro lidi s tělesným handicapem.

Věci v čistém a použitelném stavu mohou dárci přinášet do učebny U02 v přízemí fakultní budovy v Univerzitní ulici od 26. ledna do 9. března. Otevřena bude vždy v úterý od 12 do 15 a ve středu od 15 do 18 hodin.

Dobročinnou akci pořádá skupina studentů teologické fakulty pod vedením Kateřiny Hamplové, pod záštitou děkana Petera Tavela a rektora Jaroslava Millera. „Výtěžek bude rozdělen mezi organizace Pamatováček, která pomáhá lidem s demencí a jejich rodinám, a Středisko sv. Alžběty pro lidi s tělesným handicapem, které jako součást Charity Olomouc poskytuje pečovatelské a ošetřovatelské služby,“ upřesnila členka studentského pořadatelského týmu Eva Ohnisková.

Dobročinný bleší trh se uskuteční v prostorách fakulty ve dnech 17. a 18. března od 10 do 18 hodin. Naváže na úspěšnou loňskou premiéru, která vynesla více než 80 tisíc korun. Finanční dar umožnil nákup polohovacích pomůcek k lůžkům klientů Hospice na Svatém Kopečku.

Informace jsou k dispozici také na facebooku fakulty ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.